Mariska van de Luur nieuw bestuurslid KPMG

Mariska van de Luur nieuw bestuurslid KPMG

27-10-2023 KPMG heeft bekendgemaakt dat Mariska van de Luur is benoemd als lid raad van bestuur en hoofd assurance.

Mariska van de Luur is werkzaam bij KPMG sinds 1995, waar ze startte als accountant. In 2007 werd zij partner en sinds 2018 is zij vicevoorzitter van het leadership team assurance van KPMG in Nederland. Zij volgt Marc Hoogeboom op, die in juli aftrad naar aanleiding van het onderzoek naar het delen van antwoorden van toetsen van verplichte trainingen.

“Met de komst van Mariska van de Luur voegen we veel relevante ervaring toe aan ons bestuur”, aldus Stephanie Hottenhuis, ceo van KPMG in Nederland. “Het vak van accountant ontwikkelt zich snel, onder meer door de komst van nieuwe wetgeving en door de opmars van AI. Deze ontwikkelingen bieden ons de kans om de accountant van de toekomst een stap dichterbij te brengen. Mariska heeft altijd veel aandacht voor het persoonlijke aspect van het vak en heeft een scherp oog voor kwaliteit en kwaliteitsgerichte cultuur. Juist op dat vlak willen we en moeten we stappen zetten. Wij zien uit naar de samenwerking met haar in ons team.”

Mariska van de Luur is blij met haar benoeming en geeft aan dankbaar te zijn voor het vertrouwen dat de raad van commissarissen haar heeft gegeven: “Als bestuurder zal ik me de komende tijd met toewijding inzetten voor het verder versterken van onze kwaliteitsgerichte cultuur en op de ontwikkeling en inzet van nieuwe technologie in ons vak. Het werk van onze accountants verandert in hoog tempo. Zo zullen accountants ook een oordeel moeten vellen over de impact van organisaties op mens, milieu en goed bestuur door de komst van de verplichte duurzaamheidsrapportage, de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Dit zal grote invloed hebben op het werk van onze accountants en op onze sector. Ik kijk ernaar uit om samen met al mijn KPMG-collega’s hier een verdere bijdrage aan te leveren.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook