De Volksbank benoemt cto en cio in executive committee

De Volksbank benoemt cto en cio in executive committee

01-04-2022 De Volksbank heeft op 1 april bekendgemaakt dat Marjolein de Jongh (foto) en Michel Ruijterman worden benoemd als leden van het executive committee. Zij worden, met goedkeuring van de raad van commissarissen, benoemd als respectievelijk chief transformation officer (cto) en chief information officer (cio).

Marjolein de Jongh was de afgelopen twee jaar als managing director strategy & transformation verbonden aan APG Groep. Zij heeft ruim 20 jaar ervaring opgebouwd met grote strategie- en verandertrajecten in de bancaire sector, onder andere bij HSBC, ING, Royal Bank of Scotland, KPMG en Standard Chartered Bank. Binnen het executive committee zal zij zich focussen op de transformatie naar een meer wendbare en klantgerichte bank.

Michel Ruijterman werkt sinds 2019 bij de Volksbank en is momenteel expertise lead tech. Voordat hij in dienst trad bij de Volksbank, bekleedde hij vergelijkbare functies bij Albert Heijn en Air France-KLM. Binnen het executive committee gaat hij zich richten op de transformatie van de systemen, nodig om door te groeien als digitale, wendbare en omnichannel bank.

Beide bestuurders starten op 16 mei 2022 in hun nieuwe functie. Op die datum wordt het executive committee ook officieel gevormd. De raad van bestuur zal ook zitting nemen in het executive committee, dat zal bestaan uit zeven leden. Momenteel is er ook nog een vacature voor de functies van chief financial officer (cfo) en chief people & organisation officer (cpoo). Ook hiervoor loopt het wervingsproces.

Gerard van Olphen, president-commissaris van de Volksbank: 'Met de benoemingen en installatie van het executive committee beschikt de Volksbank over de slagvaardigheid en bestuurlijke uitvoeringskracht die nodig zijn voor een succesvolle realisatie van de strategie.'

Martijn Gribnau, ceo van de Volksbank: 'Ik ben blij met de benoemingen van Marjolein en Michel en de start van het executive committee. Ik kijk uit naar de samenwerking met dit ervaren en getalenteerde team. Dit is cruciaal bij het waarmaken van onze ambities in deze uitdagende periode.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook