Wisselingen binnen executive committee de Volksbank

Wisselingen binnen executive committee de Volksbank

24-10-2023 Marjolein de Jongh, chief transformation officer, legt per 1 november haar functie bij de Volksbank neer. Ook creëert de Volksbank in het executive committee de functie van chief financial economic crime officer (cfeco).

Het vertrek van Marjolein de Jongh hangt samen met deze nieuwe positie. Zij had als chief transformation officer namelijk de verantwoordelijkheid voor de transformatie van de Volksbank naar een wendbare bank, maar ook Know Your Customer (KYC) in haar portefeuille.

De Jongh is sinds april 2022 als chief transformation officer lid van het executive committee van de Volksbank. Van 2020 - 2022 was zij als managing director strategy & transformation verbonden aan APG Groep. Daarvoor was zij actief in strategie- en verandertrajecten in de bancaire sector, onder andere bij HSBC, ING, Royal Bank of Scotland, KPMG en Standard Chartered Bank.
In goed overleg zal zij haar taken als chief transformation officer per 1 november 2023 neerleggen. Zij blijft als adviseur van de ceo en de voorzitter van de raad van commissarissen aan de Volksbank verbonden tot 1 mei 2024.

Met ingang van 1 november 2023 creëert de Volksbank in het executive committee de functie van chief financial economic crime officer (cfeco). De cfeco wordt verantwoordelijk voor de invulling van de poortwachtersrol in het bestrijden van financiële criminaliteit. Met het creëren van deze functie wil de bank de borging van maatregelen op het gebied van Know Your Customer versterken, inclusief sanctiescreening en transactiemonitoring, voor een effectieve bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering.

Het wervings- en selectieproces voor de functie van cfeco is gestart. Tot de vacature is ingevuld zal Volksbank-ceo Martijn Gribnau verantwoordelijk zijn voor KYC en voor het herstelprogramma klantintegriteit.

Het executive committee bestaat per 1 november 2023 uit drie leden: Jacqueline Touw-Conradi (chief people & organisation officer), Michel Ruijterman (chief information officer) en een vacature voor de cfeco. Dit onder voorbehoud van advies van de ondernemingsraad.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook