SBM Offshore CFO Mark Miles treedt af na Noors debacle

SBM Offshore CFO Mark Miles treedt af na Noors debacle

25-01-2012 CFO Mark Miles van SBM Offshore treedt dit jaar af. Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 16 mei 2012 zal hij zich niet verkiesbaar stellen voor herbenoeming. Dat heeft SBM Offshore gisteren bekend gemaakt.

Noors olieplatform doet Mark Miles de das om
SBM Offshore heeft al jaren problemen met een opdracht voor een olieplatform bij Noorwegen. De opdracht, die in 2006 aan SBM gegeven werd, moest in 2008 voltooid zijn. Door strenge toezichtregels, problemen in de werf, slecht weer en onenigheid tussen opdrachtgever Talisman en SBM Offshore is het schema uitgelopen en de kosten enorm gestegen. De verwachting is dat SBM Offshore rekening moet houden met een tegenvaller van 200-350 mln dollar.

Tony Mace 
Eerder struikelde CEO Tony Mace al over het project. Toen SBM Offshore in 2011 onverwachts een winstwaarschuwing afgaf en 450 miljoen dollar moest afschrijven op het Noorse project, trad hij af. Zijn positie is sinds 1 januari 2012 overgenomen door voormalig COO Bruno Chabas.

Mark Miles
Mark Miles is sinds 1994 werkzaam bij SBM Offshore. Sinds 2004 is hij CFO en lid van de Raad van Bestuur van het beursgenoteerde bedrijf. Voor hij bij SBM Offshore aan de slag ging, werkte hij als auditor bij Coopers & Lybrand, het huidige PwC (PricewaterhouseCoopers).

Raad van Bestuur SBM Offshore
Wie Mark Miles gaat opvolgen bij SBM Offshore is nog niet bekend. Naast CEO Bruno Chabas bestaat de Raad van Bestuur verder uit Chief Commercial Officer Jean Philippe Laures en Chief Technology Officer Michael Wyllie.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook