Nieuwe naam en commissaris voor Swedish Automobile

Datum: 06-03-2012

Nieuwe naam en commissaris voor Swedish Automobile

Swedish Automobile wil zijn naam veranderen in Spyker. Nu Saab failliet is wil het autobedrijf zijn aandacht volledig richten op de sportauto's. Tegelijk maakt Swedish Automobile bekend dat Martin E. Button commissaris wordt bij het bedrijf.

Ontwikkelingen Swedish Automobile
Swedish Automobile maakte maandag 5 maart bekend dat het bezig is zijn financiële positie te verbeteren. Door het faillissement van Saab veranderde alles bij het autobedrijf van Victor Muller. De gehele top van het bedrijf, waaronder drie commissarissen en CFO Rob Schuijt, stapte op en Muller heeft besloten om niet langer Spyker te verkopen, zoals eerder de bedoeling was.

Swedish Automobile wordt Spyker
Swedish Automobile wil nu alle energie en financiën steken in Spyker in plaats van Saab. De leningen die Swedish Automobile heeft afgesloten voor de ontwikkeling van Saab, wil Muller nu gebruiken voor Spyker. Daarvoor heeft Muller principe-akkoorden bereikt met zijn financiers. Vervolgens wil Muller de naam van de onderneming wijzigen in 'Spyker'.

Martin E. Button
Martin E. Button, de nieuwe commissaris van Spyker, is geen onbekende voor Mullers autobedrijf. Button was in 2006 directeur van Spyker North America. Hij is tevens eigenaar en president van een transportbedrijf, genaamd Martin E. Button Inc.

Martin Button is de enige toezichthouder bij Spyker. Vorig jaar stapten de Raad van Commissarissen, bestaande uit Hans Hugenholtz, Maurizio La Noce en Alex Roepers, op.

Martin E. Button

  • Eigenaar Martin E. Button Inc / Cosdel
  • Commissaris Swedish Automobile (Spyker)