Martin Sallenhag nieuwe CEO RoodMicrotec

Martin Sallenhag nieuwe CEO RoodMicrotec

28-06-2016 Sallenhag is benoemd tot nieuwe Chief Executive Officer van RoodMicrotec, producent en leverancier van halfgeleiders en microchips.

Benoeming
Op de Algemene vergadering van Aandeelhouders in juni 2016 is Martin Sallenhag benoemd tot nieuwe CEO van RoodMicrotec. Sallenhag startte in maart 2015 als CTO bij RoodMicrotec en deed daarvoor ervaring op in engineering, applied technology en product marketing bij onder andere Ericsson Mobile Phones, Dialog Semiconductor en Samsung Electronics.

Structuurwijziging
De voormalige CEO Philip Nijenhuis heeft zijn functie neergelegd en is toegetreden tot de Raad van Commissarissen als niet-uitvoerend bestuurder. RoodMicrotec wil zijn bestuursstructuur na goedkeuring op een bijzondere aandeelhoudersvergadering zo snel mogelijk omzetten. Er zal een transitie plaatsvinden van een two-tier bestuursmodel, bestaande uit een Raad van Bestuur en een Raad van Commissarissen, naar een one-tier bestuursstructuur, waar zowel uitvoerende als niet-uitvoerende bestuurders zitting nemen.

RoodMicrotec
Martin Sallenhag bedankt Nijenhuis in een persbericht voor zijn inspanningen om RoodMicrotec op de juiste koers te krijgen en de leidende rol te pakken die het bedrijf nu heeft. 'RoodMicrotec is de spil in het web van slimme technologieën die de evolutie van het ‘Internet of Things’ bewerkstelligen, in het bijzonder het potentieel rond elektrische auto’s. Ons bedrijf staat aan het begin van een uitzonderlijke periode van groei en neemt een unieke sleutelpositie in door futuristische ideeën werkelijkheid te laten worden', aldus Sallenhag.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook