Martin van den Brink nieuwe commissaris ASM International

Martin van den Brink nieuwe commissaris ASM International

28-02-2024 ASM International heeft bekendgemaakt Martin van den Brink voor te dragen als nieuwe commissaris.

Martin van den Brink is al sinds 1984 werkzaam bij (het toen net opgerichte) ASML, waar hij in 1995 vice president of technology werd. In 1999 trad hij toe tot de raad van bestuur en in 2013 werd hij chief technology officer en president.

In zijn leidende rol bij het bedrijf was hij de drijvende kracht achter ASML's groei en technologische innovaties die de hele halfgeleiderindustrie hebben helpen vormgeven, aldus ASM International. Eind 2023 werd bekend dat hij en ceo Peter Wennink beiden hun functies in april 2024 neerleggen.

De benoeming van Van den Brink wordt besproken tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 13 mei 2024. 

De raad van commissarissen wil na zijn benoeming een technologiecommissie oprichten, die wordt voorgezeten door Van den Brink. Deze commissie moet dienen als sparringpartner voor de raad van bestuur en moet de raad van commissarissen kunnen helpen bij het beoordelen van marktontwikkelingen op het gebied van technologie en de innovatieroadmap.

Pauline van der Meer Mohr, voorzitter van de raad van commissarissen, licht toe: "We zijn verheugd om Martin van den Brink voor te dragen voor benoeming in de raad van commissarissen van ASM International. Het spreekt voor zich dat Martin met zijn sterke staat van dienst als een van 's werelds top leiders in de halfgeleiderindustrie en aanjager van innovatie en groei, een onschatbare bijdrage zal leveren aan onze raad van commissarissen en ASM International. We zijn er trots op dat we hem voordragen voor deze rol."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook