Twee nieuwe commissarissen Coolblue

Twee nieuwe commissarissen Coolblue

01-10-2021 Coolblue heeft op 1 oktober bekendgemaakt de raad van commissarissen uit te breiden. Maurine Alma (foto) is begin september toegetreden, Hajir Hajji maakt de raad van commissarissen compleet voordat het bedrijf naar de beurs gaat.

Het toetreden van de twee nieuwe commissarissen hangt samen met een beursgang, die nog in oktober verwacht wordt. Met de aanstelling van Alma en Hajji komt het aandeel vrouwen in de raad van commissarissen op eenderde, waarmee Coolblue voldoet aan het vrouwenquotum dat per 1 januari 2022 van kracht is.

Maurine Alma is sinds 2017 chief marketing officer bij Just Eat Takeaway.com en is daarnaast lid van de raad van toezicht van het Van Gogh Museum. Zij was eerder werkzaam bij Wehkamp, Google, OgilvyAction Moscow en Procter & Gamble.

Hajir Hajji is sinds 2018 commercieel directeur bij Action. Zij is sinds 1997 werkzaam bij het bedrijf waar ze startte als winkelmedewerker. Hajji vervulde vervolgens de functies van bedrijfsleider, regionaal manager en hoofd verkoop voor zij in 2011 directeur store operations werd.

Op het moment van beursgang zal de raad van commissarissen van Coolblue bestaan uit de volgende leden: Jaap van Wiechen (president-commissaris), Harold Goddijn, Theo Kiesselbach, Bert Groenewegen, Maurine Alma en Hajir Hajji.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook