Michael Enthoven commissaris Eneco

29-06-2018

Michael Enthoven commissaris Eneco

Michael Enthoven is vandaag, 29 juni 2018, in een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Eneco Groep.

Michael Enthoven wordt, op verzoek van de aandeelhouders en met instemming van de raad van commissarissen, benoemd voor de duur van de privatisering van Eneco Groep. 

Van 2008 tot 2010 was Enthoven overheidscommissaris bij Fortis en ABN AMRO, waarna hij van 2011 tot eind 2017 bestuursvoorzitter was van NL Financial Investments. Ook heeft hij functies bekleed bij J.P. Morgan, NIB Capital en NIBC Holding.

Meer over Michael Enthoven

Michael Enthoven wordt bestuurder Fortis/ABN Amro

Michael Enthoven wordt bestuurder Fortis/ABN Amro

Michael Enthoven wordt door de staat naar voren geschoven als een van de bestuurders van de onlangs aangekochte Nederlandse activiteiten van Fortis en ABN Amro. Wouter Bos meldde dat dinsdag in het televisieprogramma Pauw en Witteman.

Interview met Michael Enthoven

Code Tabaksblat werkt

Code Tabaksblat werkt

Hoewel het aantal vertrekkende commissarissen in 2008 meeviel, lijkt de Code Tabaksblat inmiddels effect te sorteren. Integriteit en governance waren belangrijke redenen om voortijdig de biezen te pakken. Bij de nieuwe instroom zijn het aantal vrouwen en overheidscommissarissen sterk toegenomen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook