Michiel Delfos nieuwe cro Achmea

Michiel Delfos nieuwe cro Achmea

08-03-2022 Achmea heeft op 8 maart bekendgemaakt Michiel Delfos te benoemen als chief risk officer en lid van de raad van bestuur.

Michiel Delfos wordt per 12 april 2022 benoemd als chief risk officer en lid van de raad van bestuur. Hij vult de vacature die is ontstaan door het recente terugtreden van Henk Timmer. Zijn benoeming is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank en voorzien van een positief advies door de centrale ondernemingsraad. De benoeming wordt op 12 april 2022 besproken tijdens de algemene vergadering van Achmea.

Michiel Delfos startte begin 2014 bij Achmea als directeur schadeverzekeringen. In 2015 werd hij voorzitter van de divisie schade & inkomen, eerder vervulde hij diverse management- en directiefuncties bij Delta Lloyd en ABN Amro Verzekeringen. 

Bianca Tetteroo, voorzitter van de raad van bestuur van Achmea, noemt Delfos een veelzijdig bestuurder met ruime nationale en internationale ervaring in financiële dienstverlening. 'Daarnaast beschikt hij over uitgebreide kennis op het gebied van risk management en compliance in complexe financiële instellingen. Ik ben er trots op dat we iemand uit onze eigen organisatie in de raad van bestuur mogen verwelkomen en kijk uit naar onze samenwerking.'

President-commissaris Jan van den Berg zegt over de benoeming van Delfos het volgende: 'Michiel Delfos heeft de afgelopen jaren een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en het succes van de divisie schade & inkomen van Achmea. Ik ben blij dat we de raad van bestuur met hem weer op volle sterkte kunnen brengen. Zijn benoeming leidt tot een goede combinatie van deskundigheid, ervaring, leiderschapsvaardigheden en persoonlijkheden in de raad van bestuur.'

In de nieuwe samenstelling bestaat de raad van bestuur van Achmea uit Bianca Tetteroo (voorzitter), Michel Lamie (cfo), Michiel Delfos (cro), Daphne de Kluis, Robert Otto en Lidwien Suur.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook