Bestuur Grontmij treedt af door overname

Bestuur Grontmij treedt af door overname

03-06-2015 Door de overname van Grontmij door het Zweedse Sweco zullen de bestuurders van Grontmij hun functie neer moeten leggen.

Geplande overname
Op 1 juni 2015 werd bekend dat het Zweedse Sweco een overnamebod van 354 miljoen euro heeft gedaan op ingenieursbureau Grontmij. Door deze overname zal het bedrijf van de Amsterdamse beurs verdwijnen en verliest het op termijn zijn naam. Een ander gevolg van de overname is dat de bestuurders van Grontmij hun functies zullen neerleggen. Volgens CEO Michiel Jaski zal het banenverlies door de geplande overname verder beperkt zijn, maar er zijn 'nu eenmaal geen twee hoofdkantoren nodig'.

CEO Michiel Jaski
Michiel Jaski werkte van 2000 tot 2010 bij ingenieurs- en architectenbureau Arcadis en is sinds 2011 actief als CEO van Grontmij. Op dat moment verkeerde het bedrijf in de financiële problemen door de acquisitie van het Franse Ginger en was een zware reorganisatie nodig. Samen met CFO Frits Vervoort zorgde Michiel Jaski er de afgelopen jaren voor dat het bedrijf uit zijn moeilijke positie kwam. Toch is deze overname door een sterke strategische en financiële partij volgens Jaski aantrekkelijker dan alleen doorgaan. Naar verwachting wordt de overname nog in 2015 afgerond.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook