Neelie Kroes geeft een dag uitstel voor verkoop HBU

Datum: 20-10-2009

Neelie Kroes geeft een dag uitstel voor verkoop HBU

Eurocommissaris van mededinging Neelie Kroes heeft minister Wouter Bos maandagavond opnieuw uitstel gegeven voor de verkoop van ABN Amro-dochter HBU aan Deutsche Bank. De verkoop is bijna rond, daarom geeft Kroes voor de allerlaatste keer 24 uur extra tijd.

Dit is al de zesde keer in twee jaar tijd dat Neelie Kroes uitstel geeft. "Elk verder uitstel zou alleen nog worden toegestaan om een bindende verkoop- en aankoopovereenkomst af te ronden", aldus Kroes.

Deadline verkoop HBU

De deadline verliep vannacht en Wouter Bos moest de verkoop van HBU, twee corporate client-kleinheden, dertien advieskantoren en de factoringactiviteiten afgerond hebben. Nu moet de overeenkomst over de verkoop uiterlijk dinsdag voor 24:00 uur rond zijn.

Fusie ABN en Fortis
Neelie Kroes, die maandag te horen kreeg dat ze de Aletta Jacobs Prijs krijgt, heeft uitstel gegeven omdat er ‘bemoedigende ontwikkelingen' waren. Anders was de fusie van ABN en Fortis van de baan geweest. De verkoop van HBU is een harde eis voor de fusie. Wouter Bos meldde dat Kroes de komende 24 uur gaat kijken naar de verdere vooruitgang. "Dit uitstel betekent dat we er bijna zijn", aldus Bos.

Lees ook:
> Brussel twijfelt aan interesse Bos voor 'Deutsche deal'
> Opnieuw gesprek met Deutsche Bank over verkoop delen ABN
> Neelie Kroes geeft geen uitstel aan ABN Amro
> Fortis en ABN: voorlopig geen fusie
> Protesten kartelaanpak Kroes nemen toe

> bestuurders ABN Amro
> Hessels: Neelie Kroes verantwoordelijk voor val Fortis