Neelie Kroes keurt staatssteun ING niet goed

Neelie Kroes keurt staatssteun ING niet goed

15-09-2009 Neelie Kroes, commissaris van mededinging, geeft voorlopig geen toestemming voor de staatssteun aan ING. Dit meldde de Volkskrant dinsdag.

Dinsdagmiddag zou Neelie Kroes haar besluit bekend maken. Inmiddels is bekend dat zij dinsdag nog geen besluit neemt over de staatssteun. De periode waarin overleg tussen Kroes en Wouter Bos plaatsvindt, wordt verlengd. Volgens een woordvoerdster van de minister van Financiën is de sfeer tijdens de besprekingen 'constructief'.

Verlenging onderzoek
Neelie Kroes heeft dinsdagmiddag besloten om het onderzoek naar de staatssteun van ING te verlengen. De commissie verlengt het onderzoek om te kijken of de regels voor staatssteun de constructie wel toestaan.

Kroes niet akkoord
Neelie Kroes is het niet eens met de steun van Wouter Bos voor ING. Volgens haar was Bos te makkelijk over de steun toen hij voor 22 miljard euro de risico's van ING's Amerikaanse zogeheten Alt-A-hypotheken overnam.

Hogere vergoeding
Als Wouter Bos de commissaris niet kan overtuigen en er geen akkoord is over de steun, kan ING bank gedwongen worden een hogere vergoeding te betalen. Dit bedrag kan tussen de honderden miljoenen en miljarden oplopen.

Arrogante houding Bos
De kans is zeer klein dat Neelie Kroes akkoord gaat over de steun. Volgens de Volkskrant vindt Kroes dat de minister van Financiën een arrogante houding aanneemt. Bos krijgt de komende maanden nog wel de tijd om zijn standpunt te verdedigen.

Lees ook:
> ING gaat grondig reorganiseren
> Nederlandse staatsschuld stijgt met 87 miljard euro
> Kroes: Banken met staatssteun meer tijd voor hervorming
> Neelie Kroes verleent goedkeuring voor verkoop Nuon
> Biografie Neelie Kroes

Bron: Het Financieele Dagblad

Interview met Neelie Kroes

Neelie Kroes: 'Met <i>diversity of thought</i> is een quotum niet nodig'

Neelie Kroes: 'Met diversity of thought is een quotum niet nodig'

30-09-2020 Het ingroeiquotum van tenminste 33 procent vrouwen in raden van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven is nodig om de topvrouwentrein in beweging te zetten, maar eigenlijk gelooft oud- VVD-minister en voormalig eurocommissaris Neelie Kroes meer in diversity of thought. Hoe graag ziet Kroes, grande dame van het Nederlandse private én publieke bestuur, na de verkiezingen een seksegenoot als premier? ‘Een vrouw als minister-president zou een geweldig rolmodel zijn, maar als ik Mark ervoor moet inleveren, nee…’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook