Neelie Kroes wordt adviseur Bank of America

19-03-2015

Neelie Kroes wordt adviseur Bank of America

Oud-eurocommissaris Kroes heeft toestemming van de Europese Commissie gekregen om als adviseur aan de slag te gaan voor de Bank of America Merrill Lynch (BofA).

Bank of America
Om de functie van speciaal adviseur van de Bank of America Merrill Lynch uit te oefenen heeft Neelie Kroes toestemming nodig van de Europese Commissie. Kroes mag daarnaast tot achttien maanden na haar vertrek als eurocommissaris geen lobbyactiviteiten voor de bank uitvoeren bij de Europese Commissie.

 

Europese Commissie
Neelie Kroes was tot november 2014 eurocommissaris voor Digitale Agenda bij de Europese Commissie. Van 2004 tot 2010 was Kroes eurocommissaris voor Mededinging binnen de EU. Als commissaris Mededinging verwierf een geduchte reputatie toen ze een recordboete uitdeelde aan Microsoft. De kennis van de Europese bankensector, die Kroes door haar functie als eurocommissaris heeft verworven, kan van grote waarde zijn voor de Bank of America.

 

Meer over Neelie Kroes

Neelie Kroes zeker van commissariaat

Neelie Kroes zeker van commissariaat

Het Europese parlement stemt in met de tweede termijn van Neelie Kroes als commissaris.

Neelie Kroes eurocommissaris ICT

Neelie Kroes eurocommissaris ICT

Neelie Kroes wordt eurocommissaris voor ICT en telecom. Zij is voorgedragen door de Nederlandse overheid voor een nieuwe termijn van 5 jaar.

Interview met Neelie Kroes

'Doe mee, anders verlies je'

'Doe mee, anders verlies je'

Bij StartupDelta-ambassadeur Neelie Kroes en Accenture-topman Pierre Nanterme zijn startups, innovatie en digitalisering altíjd top of mind. Zet ze bij elkaar en een erudiete conversatie over attitude, disruptie en toekomst ontspint zich.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook