Neelie Kroes wordt adviseur Bank of America

Neelie Kroes wordt adviseur Bank of America

19-03-2015 Oud-eurocommissaris Kroes heeft toestemming van de Europese Commissie gekregen om als adviseur aan de slag te gaan voor de Bank of America Merrill Lynch (BofA).

Bank of America
Om de functie van speciaal adviseur van de Bank of America Merrill Lynch uit te oefenen heeft Neelie Kroes toestemming nodig van de Europese Commissie. Kroes mag daarnaast tot achttien maanden na haar vertrek als eurocommissaris geen lobbyactiviteiten voor de bank uitvoeren bij de Europese Commissie.

 

Europese Commissie
Neelie Kroes was tot november 2014 eurocommissaris voor Digitale Agenda bij de Europese Commissie. Van 2004 tot 2010 was Kroes eurocommissaris voor Mededinging binnen de EU. Als commissaris Mededinging verwierf een geduchte reputatie toen ze een recordboete uitdeelde aan Microsoft. De kennis van de Europese bankensector, die Kroes door haar functie als eurocommissaris heeft verworven, kan van grote waarde zijn voor de Bank of America.

 

Interview met Neelie Kroes

Neelie Kroes: 'Met <i>diversity of thought</i> is een quotum niet nodig'

Neelie Kroes: 'Met diversity of thought is een quotum niet nodig'

30-09-2020 Het ingroeiquotum van tenminste 33 procent vrouwen in raden van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven is nodig om de topvrouwentrein in beweging te zetten, maar eigenlijk gelooft oud- VVD-minister en voormalig eurocommissaris Neelie Kroes meer in diversity of thought. Hoe graag ziet Kroes, grande dame van het Nederlandse private én publieke bestuur, na de verkiezingen een seksegenoot als premier? ‘Een vrouw als minister-president zou een geweldig rolmodel zijn, maar als ik Mark ervoor moet inleveren, nee…’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook