Onno van de Stolpe vertrekt als ceo bij Galapagos

Onno van de Stolpe vertrekt als ceo bij Galapagos

01-09-2021 Op 30 augustus 2021 heeft Galapagos bekendgemaakt dat ceo en oprichter Onno van de Stolpe de biotechfirma zal verlaten. Van de Stolpe zal actief blijven als ceo totdat er een nieuwe is aangewezen. De rvc is momenteel op zoek.

Onno van de Stolpe heeft in 1999 de biotechfirma Galapagos opgericht waar hij tot heden fungeert als ceo en lid van raad van bestuur. Over zijn vertrek zegt Van de Stolpe: ‘Mijn tijd als hoofd van Galapagos komt tot een einde. We hebben een geweldig bedrijf opgericht en ondanks recente tegenslagen blijven we nieuwe verbindingen ontwikkelen. Met onze sterke balans en langdurige R&D-samenwerking met Gilead, ben ik ervan overtuigd dat het bedrijf goed gepositioneerd is om van hieruit weer te groeien.’

Na het behalen van zijn master aan de universiteit van Wageningen heeft Van de Stolpe diverse leidinggevende rollen vervuld. Zo is hij zijn carrière begonnen als manager business development bij Mogen en was hij managing directeur bij Molecular Probes, waarvan hij het Europese hoofdkantoor heeft opgericht. Daarnaast is hij werkzaam geweest managing directeur bij Genomics Introgene. Momenteel is Van de Stolpe actief als lid van de raad van toezicht van de stichting Institute for Human Organ and Disease Model Technologies en was hij eerder lid van de raad van bestuur van DCPrime B.V.

‘In de afgelopen twintig jaar heeft Onno van de Stolpe een van de belangrijkste biotechnologie bedrijven in Europa opgebouwd en het van een jonge start-up geleid tot een beursgenoteerde onderneming dat onlangs zijn eerste goedgekeurde medicijn lanceerde. De raad van commissarissen is Onno van de Stolpe zeer dankbaar voor zijn jarenlange toewijding en leiderschap, en voor het creëren van een duurzame organisatie', aldus de voorzitter van de raad van bestuur van Galapagos Dr Raj Parekh. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook