Øystein Løseth volgt in april Van Halderen op als CEO Nuon

Øystein Løseth volgt in april Van Halderen op als CEO Nuon

15-02-2008 "Ik wil deel uitmaken van de ontwikkeling van een Europese energiemarkt." Øystein Løseth, Management Scope, september 2007 Ludo van Halderen treedt op 23 april 2008 terug als voorzitter van de raad van bestuur van Nuon. Van Halderen wordt opgevolgd door de Noor Øystein Løseth. Van Halderen vertrekt daarmee twee jaar eerder dan gepland, zijn contract loopt tot begin 2010. Dit heeft het energiebedrijf vrijdag 15 februari jl. bekendgemaakt.

Van Halderen zegt in een toelichting op zijn vertrek: "De splitsing is voor mij een logisch moment om weg te gaan. Als over enkele maanden de twee nieuwe ondernemingen operationeel zijn, moeten die worden geleid door een jongere generatie bestuurders."

Tegen de tijd dat Van Halderen terugtreedt, is de inrichting van het netwerkbedrijf en van het productie- en leveringsbedrijf vergevorderd. Vanaf medio 2008 zullen de twee ondernemingen splitsbaar zijn. Nuon blijft een onderneming tot het moment van daadwerkelijke splitsing.

Øystein Løseth kwam in 2003 in dienst bij Nuon en werd per 1 januari 2006 benoemd tot lid van de raad van bestuur. Sinds die tijd is hij verantwoordelijk voor de aansturing van de productie- en handelsactiviteiten van Nuon en de activiteiten in België en Duitsland.

In september 2007 had Management Scope een interview met Øystein Løseth, het gesprek kunt u hier lezen.


raad van bestuur en raad van commissarissen NUON

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook