Peter Bakker CEO TNT vertrekt na splitsing

Peter Bakker CEO TNT vertrekt na splitsing

02-12-2010 Peter Bakker, CEO van TNT, zal na de afronding van de voorgenomen splitsing van het postbedrijf uit zijn functie treden. Dat maakte TNT vandaag bekend.

Lid van de Raad van Bestuur bij TNT Harry Koorstra zal op 1 januari 2011 Peter Bakker opvolgen. Op die datum is de splitsing van de express- en postdivisie juridisch een feit. Alleen de postactiviteiten blijven achter in TNT, aldus het postbedrijf. De feitelijke overdracht neemt plaats op de aanstaande aandeelhoudersvergadering, welke geagendeerd staat voor mei 2011.

TNT splitsing
Peter Bakker stelt dat deze splitsing noodzakelijk is omdat de activiteiten van TNT Post en TNT Express niet goed meer op elkaar aansluiten.

Express & Post

Zo kampt de postdivisie met een krimpende Nederlandse markt, terwijl de nadruk bij express ligt op groei van de Europese netwerken en bijdragen uit landen als China, Zuid-Amerika, en India veilig stellen.

Piet Klaver, TNT voorzitter RvC
Voorzitter van de Raad van Commissarissen Piet Klaver betreurt Peter Bakker's beslissing, maar zegt in een toelichting zijn keuze te begrijpen en te respecteren.

Bestuur TNT Express
Marie-Christine Lombard, die momenteel deel uit maakt van het huidige bestuur bij TNT, zal na de splitsing CEO worden van TNT Express. Aan haar zijde zal Bernard Bot, CFO van TNT, zal zijn functie voortzetten bij de expressdivisie.

Lees ook:
> Biografie Peter Bakker
> CFO Henk van Dalen vertrekt bij TNT
> Biografie Henk van Dalen, oud-CFO TNT
> TNT Post draagt Pieter Kunz voor als Directeur Operations
> Peter Bakker wil werkzekerheid voor iedereen

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook