Triodos-topman Peter Blom benoemd tot lid Club van Rome

09-07-2010

Triodos-topman Peter Blom benoemd tot lid Club van Rome

Peter Blom, directievoorzitter van Triodos Bank, is benoemd tot lid van de Club van Rome. Hij is de tweede Nederlander die toe treedt tot de prominente milieuorganisatie.

Triodos Bank werd in 1980 mede opgericht door Peter Blom. Onder zijn leiding veranderde de organisatie van een stichting, gericht op maatschappijvernieuwende initiatieven, in één van de eerste duurzame zelfstandige banken van Nederland.

Pionier in duuzaam bankieren
Aanleiding voor Peter Blom's benoeming bij de Club van Rome is zijn werk als pionier in duurzaam bankieren.‘Hij heeft bewezen dat een andere benadering van banieren mogelijk is', aldus secretaris-generaal Ian Johnson.

Club van Rome
Eind jaren 60 van de 20ste eeuw werd de Club van Rome opgericht door Europese wetenschappers. De non-gouvernementele organisatie is uitgegroeid tot denktank met mensen die onderzoek doen naar wereldproblemen als bevolkingsgroei, voedselproductie en industrialisatie.

Verantwoord ondernemen
Peter Blom heeft veel ervaring met o.a microfinancieringen en investeren in groene en maatschappelijk verantwoorde zaken. 'Zijn kennis levert een waardevolle bijdrage aan het verwezenlijken van de doelstellingen van de Club van Rome op een cruciaal moment in de geschiedenis', zo stelt de Club van Rome.

Koningin Beatrix en Ruud Lubbers erelid
De bestuursvoorzitter van Triodos neemt als tweede Nederlander, naast Wouter van Dieren, plaats in de club. Koningin Beatrix en oud-premier Ruud Lubbers zijn erelid bij de milieuorganisatie. Peter Blom wil zich bij het instituut concentreren op de rol die de financiële wereld kan spelen in de Club van Rome.
 
Lees ook:
> Biografie Peter Blom
> Nederlande gemeenten gaan voor duurzame energie
> Maak de bonus groen
> Peter Blom, Triodos: 'zijn wij dan dom?'
> Een gezonde krimp: De kredietcrisis en duurzaam bankieren

> Bestuurders Triodos Bank

Meer over Peter Blom

Peter Blom lid Centrale Plancommissie CPB

Peter Blom lid Centrale Plancommissie CPB

Peter Blom (foto), ceo van Triodos Bank, is benoemd tot lid van de Centrale Plancommissie van het Centraal Planbureau. Naast Blom zijn ook Dirk Jan van den Berg, Frida van den Maagdenberg en Janneke Plantenga benoemd.

Peter Blom, CEO Triodos Bank: lenen aan duurzame energie projecten loont

Peter Blom, CEO Triodos Bank: lenen aan duurzame energie projecten loont

Peter Blom, CEO Triodos Bank, wil vaart maken met het verstrekken van leningen aan duurzame energie projecten.

Interview met Peter Blom

Peter Blom, Triodos: ‘Zijn wij dan dom?’

Peter Blom, Triodos: ‘Zijn wij dan dom?’

Vanaf de start in 1980 is Peter Blom aan Triodos Bank verbonden. De bestuursvoorzitter is een warm pleitbezorger voor duurzaam ondernemerschap, maar ziet dat de ontwikkelingen langzaam gaan. Niet de burger, niet de overheid, maar het bedrijfsleven laat het afweten: ‘Het is belangrijk dat mensen weer plekken vinden waar ze zich kunnen verbinden met de grotere thema's.'

Hoe duurzaam bent u echt?

Hoe duurzaam bent u echt?

Duurzaam is hot. Sinds de documentaire van Al Gore over klimaat-verandering is het onderwerp aan een zegetocht begonnen. Ook het bedrijfsleven moet aan de bak. Aan mooie woorden en goede voornemens geen gebrek. Nu de praktijk nog.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook