Triodos-topman Peter Blom benoemd tot lid Club van Rome

Triodos-topman Peter Blom benoemd tot lid Club van Rome

09-07-2010 Peter Blom, directievoorzitter van Triodos Bank, is benoemd tot lid van de Club van Rome. Hij is de tweede Nederlander die toe treedt tot de prominente milieuorganisatie.

Triodos Bank werd in 1980 mede opgericht door Peter Blom. Onder zijn leiding veranderde de organisatie van een stichting, gericht op maatschappijvernieuwende initiatieven, in één van de eerste duurzame zelfstandige banken van Nederland.

Pionier in duuzaam bankieren
Aanleiding voor Peter Blom's benoeming bij de Club van Rome is zijn werk als pionier in duurzaam bankieren.‘Hij heeft bewezen dat een andere benadering van banieren mogelijk is', aldus secretaris-generaal Ian Johnson.

Club van Rome
Eind jaren 60 van de 20ste eeuw werd de Club van Rome opgericht door Europese wetenschappers. De non-gouvernementele organisatie is uitgegroeid tot denktank met mensen die onderzoek doen naar wereldproblemen als bevolkingsgroei, voedselproductie en industrialisatie.

Verantwoord ondernemen
Peter Blom heeft veel ervaring met o.a microfinancieringen en investeren in groene en maatschappelijk verantwoorde zaken. 'Zijn kennis levert een waardevolle bijdrage aan het verwezenlijken van de doelstellingen van de Club van Rome op een cruciaal moment in de geschiedenis', zo stelt de Club van Rome.

Koningin Beatrix en Ruud Lubbers erelid
De bestuursvoorzitter van Triodos neemt als tweede Nederlander, naast Wouter van Dieren, plaats in de club. Koningin Beatrix en oud-premier Ruud Lubbers zijn erelid bij de milieuorganisatie. Peter Blom wil zich bij het instituut concentreren op de rol die de financiële wereld kan spelen in de Club van Rome.
 
Lees ook:
> Biografie Peter Blom
> Nederlande gemeenten gaan voor duurzame energie
> Maak de bonus groen
> Peter Blom, Triodos: 'zijn wij dan dom?'
> Een gezonde krimp: De kredietcrisis en duurzaam bankieren

> Bestuurders Triodos Bank

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook