Peter Hartman voorgedragen als commissaris Delta Lloyd

Peter Hartman voorgedragen als commissaris Delta Lloyd

10-03-2010 Peter Hartman wordt voorgedragen als commissaris van verzekeraar Delta Lloyd. De KLM-CEO is al commissaris bij Stork, Kenya Airways en Compagnia Aerea Italiana.

De benoeming van Peter Hartman valt in een tijd waarin de KLM zeer te lijden heeft onder de malaise in de luchtvaartbranche. Bovendien moet Peter Hartman ook de ruimte vinden in zijn agenda, aangezien de KLM-CEO al toezicht houdt bij drie andere bedrijven. Waarom de keuze op een man met zijn expertise is gevallen heeft Delta Lloyd niet bekend gemaakt. Peter Hartman werkt al sinds 1973 in de luchtvaartbranche.
Commissarissen Delta Lloyd
Peter Hartman treedt tegelijkertijd aan met Fieke van der Lecq en Patrick Regan. Van der Lecq is bijzonder hoogleraar op het gebied van pensioenmarkten aan de Erasmus Universiteit. Patrick Regan is benoemd door Aviva, de meerderheidsaandeelhouder van Delta Lloyd die de verzekeraar vorig jaar naar de beurs bracht. De drie nieuwe commissarissen volgen daarmee Marcel Smits en Philip Scott op, die vorig jaar bekend maakten op te stappen als toezichthouder.

Lees ook:
> Biografie Peter Hartman
> Air France-KLM verwacht lichte verbetering omzet eind 2009
> Delta Lloyd lijdt tweede jaar op rij verlies
> Beursgang Delta Lloyd: 16 euro per aandeel
> 2009 was slechtste jaar ooit luchtvaart

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook