Peter Hartman voorgedragen als commissaris Delta Lloyd

10-03-2010

Peter Hartman voorgedragen als commissaris Delta Lloyd

Peter Hartman wordt voorgedragen als commissaris van verzekeraar Delta Lloyd. De KLM-CEO is al commissaris bij Stork, Kenya Airways en Compagnia Aerea Italiana.
De benoeming van Peter Hartman valt in een tijd waarin de KLM zeer te lijden heeft onder de malaise in de luchtvaartbranche. Bovendien moet Peter Hartman ook de ruimte vinden in zijn agenda, aangezien de KLM-CEO al toezicht houdt bij drie andere bedrijven. Waarom de keuze op een man met zijn expertise is gevallen heeft Delta Lloyd niet bekend gemaakt. Peter Hartman werkt al sinds 1973 in de luchtvaartbranche.
Commissarissen Delta Lloyd
Peter Hartman treedt tegelijkertijd aan met Fieke van der Lecq en Patrick Regan. Van der Lecq is bijzonder hoogleraar op het gebied van pensioenmarkten aan de Erasmus Universiteit. Patrick Regan is benoemd door Aviva, de meerderheidsaandeelhouder van Delta Lloyd die de verzekeraar vorig jaar naar de beurs bracht. De drie nieuwe commissarissen volgen daarmee Marcel Smits en Philip Scott op, die vorig jaar bekend maakten op te stappen als toezichthouder.

Lees ook:
> Biografie Peter Hartman
> Air France-KLM verwacht lichte verbetering omzet eind 2009
> Delta Lloyd lijdt tweede jaar op rij verlies
> Beursgang Delta Lloyd: 16 euro per aandeel
> 2009 was slechtste jaar ooit luchtvaart

Meer over Peter Frans Hartman

Peter Hartman voorgedragen als commissaris bij KPN

Peter Hartman voorgedragen als commissaris bij KPN

KPN heeft het voornemen Peter Hartman aan te stellen als commissaris. Hij neemt in de raad de plaats in van Jos Streppel, die terugtreedt omdat zijn termijn eindigt.

Peter Hartman commissaris bij Ten Cate

Peter Hartman commissaris bij Ten Cate

Peter Hartman, tot 1 juli CEO van KLM, is benoemd tot commissaris bij textieltechnologieconcern Koninklijke Ten Cate.

Interview met Peter Frans Hartman

Mr Fokker: Frans Swarttouw

Mr Fokker: Frans Swarttouw

Ze waren de smaakmakers van het Nederlandse bedrijfsleven. In een nieuwe serie blikt Management Scope terug op het leven en werk van onze industriële grootheden. Dit keer Frans Swarttouw, de havenbaron die tevergeefs probeerde Fokker te redden.

Peter Hartman, CEO KLM: ‘Iedereen heeft verstand van luchtvaart’

Peter Hartman, CEO KLM: ‘Iedereen heeft verstand van luchtvaart’

De fusie van Air France en KLM krijgt op het moment zijn eerste test. Topman Peter Hartman van KLM vertelt over de voordelen van synergie, het voortleven van het merk KLM en de concurrentie van low cost vliegmaatschappijen.

Heike Birlenbach: Lufthansa niet super Duits

Heike Birlenbach: Lufthansa niet super Duits

Ze is 39, Duitse, en staat aan het roer van Lufthansa Benelux waarvan het kantoor op Schiphol zetelt. Heike Birlenbach over het managen van een Duitse maatschappij in Nederland en de gewenste koers.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook