Peter Paul de Vries voor 57,92 procent eigenaar Dico

20-04-2010

Peter Paul de Vries voor 57,92 procent eigenaar Dico

Peter Paul de Vries is voor 57,92 procent eigenaar van Dico. De CEO van Value8 gaf eerder al aan Dico te willen overnemen.

Dico ging in 2009 failliet, maar is nog altijd aan de beurs genoteerd. Peter Paul de Vries heeft nu de gok gewaagd om met zijn Value8 de aandelen van Dico over te nemen. Hij is vooral geïnteresseerd in de beursnotering van Dico. Indien de schulden van Dico gesaneerd kunnen worden, kan hij de beursnotering weer verkopen.

Dico & Alanheri
Peter Paul de Vries geeft zelf aan dat de investering in Dico een risico met zich meebrengt, maar hij is bereid die te nemen omdat de aandelen maar 0,15 cent kosten. Value8 is verder ook bezig met het aankopen van de aandelen van Alanheri (Witte Molen), tegen een prijs van 4,5 euro per aandeel. Value8 neemt de aandelen in beide bedrijven over van het beleggingsfonds Recalcico.

Lees ook:
> Biografie Peter Paul de Vries
> Peter Paul de Vries, bestuursvoorzitter Value8: ‘Ik heb een voorliefde voor de beurs'
> Topmanagers op eigen benen
> Beursgenoteerd Dico bijna failliet
> Jumbo verkoopt 19 winkels aan Coop

> Bestuur Value8

Meer over Peter Paul de Vries

Peter Paul de Vries weg bij Euronext

Peter Paul de Vries weg bij Euronext

Value8-ceo Peter Paul de Vries vertrekt per 1 september 2017 als commissaris bij beursmaatschappij Euronext. Dit vanwege de raakvlakken van Euronext en IEX Group.

Peter Paul de Vries commissaris bij Euronext

Peter Paul de Vries commissaris bij Euronext

Value8-topman Peter Paul de Vries is benoemd als commissaris bij beursbedrijf Euronext Amsterdam.

Interview met Peter Paul de Vries

Peter Paul de Vries: 'Een grote tas geld wint het altijd van ons'

Peter Paul de Vries: 'Een grote tas geld wint het altijd van ons'

Vijf jaar geleden startte Peter Paul de Vries investeringsmaatschappij Value8. Dit jaar werd zijn bedrijf opgenomen in de Small Cap Index. Een interview met de nieuwe columnist van Management Scope.

Gesprek met Peter Paul de Vries, bestuursvoorzitter Value8

Gesprek met Peter Paul de Vries, bestuursvoorzitter Value8

Als directeur van de belangenvereniging voor effectenbezitters VEB bouwde hij een stevige reputatie op als luis in de pels van bestuurders van beursgenoteerde ondernemingen. Als hij verscheen op een aandeelhoudersvergadering bleef dat niet onopgemerkt. Jarenlang gaf hij stem aan het verzet tegen de bonuscultuur, gebrek aan transparantie en vermeend wanbeleid.

Aandeelhouders eisen de macht terug

Aandeelhouders eisen de macht terug

Aandeelhouders roeren zich. De economie is sinds 2000 vertraagd en zelfs in recessie beland, en zij maken zich zorgen over hun vermogens en hun rendementen. Intussen gingen topmanagers gewoon door met hun 'spel zonder nieten' van bonusregelingen en gegarandeerde gouden handdrukken, en bleven falende commissarissen gewoon zitten.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook