Peter Ranty neemt roer over van Obam directeur Rolf Stout

Peter Ranty neemt roer over van Obam directeur Rolf Stout

24-09-2010 Peter Ranty wordt chief investment officer bij Obam. Hij volgt per 1 december 2010 directeur Rolf Stout op, die na 21 jaar uit dienst treedt.

In 2003 begon Peter Ranty als senior fondsbeheerder bij Obam. Sindsdien is hij samen met Rolf Stout de drijvende kracht achter de vermogensbeheertak van BNP Paribas Investment.

Peter Ranty
Na zijn studie bedrijfseconomie in 1984, ging Ranty aan de slag als analist bij AMRO Bank. Na een periode van vier jaar vertrok hij naar London, waar hij zijn functie als aandelenanalist voortzette bij ABN Securities en later Paribas Capital Markets.

Loopbaan
Voor Ranty in dienst kwam bij Obam, was hij werkzaam als beheerder van Europese- en Azië ex-Japan aandelen bij AMEV Groep. Ook heeft hij zich verdiept in het vak vermogensbeheer bij Van Lanschot Bankiers.

Rolf Stout
Rolf Stout staat bekend als één van de beste beleggers van Nederland. Hij wist beleggingsfonds Obam, die door de kredietcrisis in 2008 zware klappen te verduren kreeg, weer op koers te krijgen. Na zijn aftreden zal Stout verbonden blijven aan Obam als lid van de raad van commissarissen.

Lees ook:
> Biografie van Peter Ranty
> Beleggingstips 2008: Albanië en Warren Buffet
> Biografie Jaques Schraven, commissaris Obam

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook