DPA oprichter Peter Smit stapt opnieuw in detacheringsector KIK

Datum: 23-09-2010

 DPA oprichter Peter Smit stapt opnieuw in detacheringsector KIK

Peter Smit, oprichter en voormalig CEO van DPA Group, keert na een periode van ruim twee jaar terug naar de detacheringssector met KIK.

Sinds 1 september is Peter Smit in dienst getreden bij KIK, een detacheringbureau voor de IT- en financiële sector.

Concurrent DPA
Met KIK gaat Smit concurreren met onder meer DPA Groep. Klanten als Rabobank, NS, Volker Wessels, Nuon en diverse overheidsinstanties maken momenteel gebruik van 16 interim professionals van KIK. Voor het einde van 2010 wil de detacheerder uitgroeien naar 100 werknemers met een omzet van 7 à 8 miljoen euro.

Conflict
In juli 2008 besloot topman Peter Smit, na een periode van 18 jaar, op te stappen bij DPA. De aanleiding was een intern conflict over tegenvallende resultaten bij het detacheringbedrijf.

Raymond Meijer
Na de tegenslagen bij DPA wil Smit nu samen met Raymond Meijer, voormalig sales manager bij onder meer IBM, Getronics, en Quest Software, zich gaan richten op KIK. DPA CEO Roland van der Hoek nam destijds het stokje over van Smit.

Slechte marktomstandigheden
Volgens Smit hebben de 'slechte marktomstandigheden van de afgelopen twee jaar hun uitwerking niet gemist op organisaties welke opereren in deze segmenten van de zakelijke dienstverlening: kaalslag en uitholling van kennis kwaliteit en ervaring bij de bestaande organisaties.'

Contact
Daarnaast ziet Smit een veranderende behoefte bij opdrachtgevers, vanwege de complexiteit op het gebied van wet- en regelgeving en nieuwe technologische ontwikkelingen. ‘Veel proffesionals zijn het contact met de organisatie verloren,' stelt Smit.

Lees ook:
> Biografie Peter Smit
> Biografie Roland van der Hoek, voormalig CEO DPA
> Roland van der Hoek, CEO DPA detachering: "Misschien ben ik wel een wereldverbeteraar"
> DPA Groep neemt WR Leading in Finance over
> DPA geeft 9 miljoen euro aan nieuwe aandelen uit