Peter Wakkie bestuursvoorzitter a.i. Centric

Peter Wakkie bestuursvoorzitter a.i. Centric

10-11-2022 De ondernemingskamer heeft op 10 november bekendgemaakt dat Peter Wakkie wordt aangesteld als interim bestuursvoorzitter van Centric. Ook is Willem Meijer benoemd als niet-uitvoerend bestuurder.

Op 3 november deed de ondernemingskamer uitspraak, waarbij duidelijk werd dat Gerard Sanderink geschorst zou worden en Peter Mous zijn schorsing ongedaan gemaakt zou worden. Bovendien zou de ondernemingskamer twee bestuurders benoemen. Vandaag is bekendgemaakt dat het gaat om Peter Wakkie en Willem Meijer.

Wakkie is gespecialiseerd in governance-kwesties. Hij is lange tijd president-commissaris geweest van TomTom en Wolters Kluwer, was lid van de raad van bestuur van ABN Amro en actief als advocaat, managing partner en partner bij De Brauw Blackstone Westbroek. Willem Meijer is momenteel toezichthouder bij Euroclear, Fetim Group en Knox. Beide bestuurders deden eerder opdrachten voor de ondernemingskamer.

De rechtbank besloot vorige week ook de Centric-aandelen van Gerard Sanderink onder beheer te plaatsen van een externe bestuurder. Dat is advocaat Marcel Evers van het kantoor Evers Soejartin geworden.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook