Peter Wakkie best betaalde bestuurder van Ahold

Peter Wakkie best betaalde bestuurder van Ahold

11-03-2010 Niet Ahold-CEO John Rishton, maar Peter Wakkie is de best betaalde bestuurder van Ahold. In 2009 verdiende de oud-advocaat ruim 3 miljoen euro, meer dan de Ahold-bestuursvoorzitter.

Peter Wakkie is inmiddels geen bestuurder van Ahold meer. Aan het einde van 2009 stapte hij op en werd opgevolgd door Lodewijk Hijmans van den Bergh. Vanwege zijn vertrek werden verschillende bonussen en premies bij elkaar opgeteld en in één keer uitgekeerd, waarmee hij boven de 3 miljoen euro kon komen.

Sober Ahold?
Het beursgenoteerde Ahold had enige jaren terug te maken met een beloningsaffaire, vanwege het salaris van Anders Moberg. De bonus van de Zweed was zo hoog dat dochterbedrijf Albert Heijn te maken kreeg met een publieksboycot. De huidige CEO John Rishton legt juist nadruk op bescheidenheid en onder zijn leiding zijn de salarissen ook versoberd en in de laatste 2 jaar zelfs bevroren. Peter Wakkie had bij zijn vertrek echter recht op 1,3 miljoen euro in aandelen extra, al krijgt hij dit pas over 5 jaar uitgekeerd.

Lees ook:
> Biografie Peter Wakkie
> Peter Wakkie commissaris bij ABN Amro
> Hoger salaris voor Ahold-CEO John Rishton
> De bonus na de crisis
> Peter Wakkie met pensioen


Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook