Peter Wakkie nieuwe commissaris TomTom

Peter Wakkie nieuwe commissaris TomTom

23-03-2009 Peter Wakkie is door TomTom voorgedragen als commissaris bij TomTom. Wakkie is sinds 2003 bestuurder bij Ahold en tevens vicevoorzitter van de raad van commissarissen bij Wolters Kluwer.

In het persbericht roemt TomTom de enorme kennis van Peter Wakkie op het gebied van management en governance. De ontwikkelaar van navigatieproducten kan de kennis en ervaring van Peter Wakkie toevalligerwijs ook voor heel andere zaken goed gebruiken. Microsoft sleepte enige tijd geleden TomTom voor de rechter vanwege vermeend inbreuk op softwarepatenten. Afgelopen week draaide TomTom de rollen om en besloot Microsoft zelf aan te klagen. Een juridisch steekspel op Amerikaanse bodem lijkt in de maak.

De juiste ervaring
Peter Wakkie heeft inmiddels veel ervaring met rechtszaken in Amerika. Ahold kreeg daar verschillende aanklachten aan de broek, maar de oud-advocaat wist het bedrijf zonder kleerscheuren door de juridische problemen heen te loodsen. Nu TomTom besloten heeft om hoog spel met Microsoft te spelen is het meer dan logisch dat zij Peter Wakkie om hulp vragen. De oud-advocaat van De Brauw Blackstone Westbroek kent alle juridische trucs en brengt veel ervaring met zich mee. En om de reistijd hoeft Wakkie het ook niet te laten. Het hoofdkantoor van TomTom bevindt zich op loopafstand van zijn werkkamer bij Ahold.

Lees ook:
> Biografie Peter Wakkie
> TomTom: 989 miljoen euro verlies in vierde kwartaal 2008
> CommissarissenTop100 (lijst)
> Interview met Peter Wakkie (vanaf mei 2009)
> Dossier Ahold

> Raad van commissarissen TomTom
> Raad van commissarissen Wolters Kluwer

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook