Ontslag voor Air France-KLM CEO Gourgeon

Ontslag voor Air France-KLM CEO Gourgeon

18-10-2011 Pierre-Henri Gourgeon, CEO van Air France-KLM, heeft maandagavond 17 oktober 2011 met onmiddelijke ingang zijn ontslag ingediend, zo meldt de luchtvaartmaatschappij.

Topman Gourgeon van Air France-KLM heeft het personeel in een email laten weten dat hij zijn vertrek ervaart als een totale verassing. Zijn contract was onlangs verlengd met een periode van vier jaar.

Air France-KLM
In een verklaring meldt Air France-KLM dat de verandering nodig is om de economische onzekerheid in de Europese luchtvaartsector het hoofd te bieden.

Marktwaarde
Franse media berichtten maandag dat CEO Gougeon hoogstwaarschijnlijk verantwoordelijk wordt gehouden voor de slechte financiële resultaten van de luchtvaartgroep. Zo daalde de marktwaarde van Air France-KLM dit jaar met circa 60 procent.

Pierre-Henri Gourgeon
Gourgeon betreurt het besluit van zijn voormalige werkgever. ‘Zonder steun van het bestuur bleef er voor mij weinig anders over dan op te stappen’, aldus de scheidend topman van de luchtvaartmaatschappij.

Chairman Spinetta
Jean-Cyril Spinetta, voorzitter van de Raad van Bestuur van Air France-KLM, neemt de taken van Gourgeon over bij de holding.

Alexandre de Juniac
Verder meldt de luchtvaartmaatschappij dat topambtenaar Alexandre de Juniac is aangesteld als CEO van Air France, de Franse tak van Air France-KLM.

Lees ook:
> CV Pierre-Henri Gourgeon
> Air France-KLM topman Gourgeon moet per direct vertrekken
> CV Jean-Cyril Spinetta
> De Juniac opvolger Air France-KLM CEO Gourgeon
> Air France-KLM Bestuur

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook