Pierre Lefèvre vertrekt als commissaris bij Athora Netherlands

Pierre Lefèvre vertrekt als commissaris bij Athora Netherlands

14-02-2022 Op 14 februari 2022 heeft Athora Netherlands aangekondigd dat Pierre Lefrèvre afscheid neemt van zijn rol als commissaris. Om persoonlijke redenen treedt Lefrèvre per direct terug als lid van de raad van commissarissen.

Pierre Lefèvre was sinds 2015 in dienst als commissaris bij Athora Netherlands en was lid van de risk committee. Lefèvre bezit de Belgische nationaliteit en is opgeleid tot burgerlijk ingenieur in het industrieel beleid. Hij heeft bij verschillende internationale bedrijven gewerkt. Zo is hij onder meer voorzitter geweest van AXA Insurance Company Limited en ceo bij Groupama. Bij Groupama was hij tot 2012 ruim 10 jaar actief met als laatste functie managing director international and French Subsidiaries. Ook is Lefèvre lid van verscheidene commissariaten.

Momenteel is Levèfre non-executive director bij Hastings Group Holdings en QBE Europe. Zijn meest recente functie is senior advisor bij You are Capital in Catalonië, Spanje.

Pierre Lefèvre licht toe: ‘Het is voor mij een eer geweest om als commissaris een bijdrage te kunnen leveren aan de transformatie van Athora Netherlands. Ik wil mijn collega’s in de raad van commissarissen en de raad van bestuur bedanken voor de fijne samenwerking en ik ben ervan overtuigd dat Athora Netherlands een succesvolle toekomst tegemoet gaat.’

Voorzitter van de raad van commissarissen Roderick Munsters betreurt maar respecteert de beslissing van Pierre Levèfre om af te treden: ‘Pierre Levèfre is een toegewijd en gewaardeerd lid van de raad van commissarissen geweest. In zijn rol als commissaris heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het toezicht op het beleid van de onderneming, vooral in zijn rol als voorzitter van de risk committee, en tijdens de transitie naar nieuw aandeelhouderschap. Namens de raad van commissarissen wil ik hem bedanken voor zijn commitment en de fijne samenwerking in de loop der jaren en wens hem het allerbeste toe voor de toekomst.”

De raad van commissarissen gaat op zoek naar een opvolger voor Pierre Levèfre.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook