Pieter Bootsma wordt chief value officer bij Royal FloraHolland

Pieter Bootsma wordt chief value officer bij Royal FloraHolland

26-10-2023 Royal FloraHolland heeft bekendgemaakt dat Pieter Bootsma is benoemd als nieuwe chief value officer en lid van de directie.

Pieter Bootsma was sinds 2022 chief strategy officer bij Air France-KLM. Daarvoor was hij chief revenue officer en vervulde hij diverse rollen op het gebied van strategie en revenue management bij Air France-KLM. 

President-commissars Jack Goossens: "Ik ben zeer verheugd dat Pieter Bootsma voor Royal FloraHolland heeft gekozen. Pieter heeft bewezen in een grote complexe internationale organisatie succesvol te zijn. Op basis van een duidelijke strategie heeft hij in een competitieve en internationale markt bewezen resultaten te kunnen verbeteren door de ontwikkeling van met elkaar samenhangende diensten in een platformomgeving. Ons digitale platform Floriday, in combinatie met onze fysieke hubs, biedt tal van nationale en internationale kansen voor innovatieve digitale diensten voor kwekers en kopers. De rol van Chief Value Officer is hem dan ook op het lijf geschreven. De focus van de CVO zal liggen op het toevoegen van waarde op zowel bestaande als nieuwe diensten, passend bij zijn staat van dienst.”

Pieter Bootsma over zijn benoeming: “Het zal duidelijk zijn dat de sierteelt echt anders is dan de luchtvaart. Dat is wat mij betreft juist aantrekkelijk in mijn nieuwe functie. Daarnaast zijn er duidelijke overeenkomsten in de verandering waarin Royal FloraHolland zich bevindt richting een digitale platformorganisatie en mijn jarenlange ervaring met digitalisering en internationalisering bij Air France-KLM. Ook mijn kennis over internationale groei en de ambitie die Royal FloraHolland hierin heeft sluiten goed aan. Daarbij vind ik het een voorrecht om aan de slag te gaan in een sector waarin Nederland wereldwijd toonaangevend is. Ik heb al wel ideeën, maar eerst wil ik met collega's, leden, kwekers en kopers in gesprek gaan over de mogelijkheden en uitdagingen die zij zien. Passend bij de coöperatieve gedachte waar Royal FloraHolland voor staat. De sierteelt is dan wel nieuw voor mij, maar ik kom uit een agrarische familie en ken daarmee de achtergrond en cultuur die belangrijk is in de sector. Ik denk dat mij dat zal helpen om de sector en de mensen die daarin werken goed te begrijpen en kijk ernaar uit om mijn expertise en ervaring in deze nieuwe rol in te zetten.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook