Schiphol CFO Pieter Verboom met pensioen

25-08-2011

Schiphol CFO Pieter Verboom met pensioen

Pieter Verboom, CFO van Schiphol, gaat in 2012 met pensioen. Dat heeft de Raad van Commissarissen (RvC) van de luchthaven vandaag bekendgemaakt.

In 1997 werd Pieter Verboom benoemd tot Executive Vice-President en CFO van Schiphol Group. Sindsdien heeft hij grote projecten gerealiseerd op de luchthaven zoals de kruisparticipatie van Schiphol Group en Aéroports de Paris (AdP).

Pieter Verboom
Verboom werd in 2009 uitgeroepen tot CFO van het jaar niet-beursgenoteerd, mede vanwege de manier waarop hij Schiphol d.m.v. kostenbesparingsinitiatieven relatief ongeschonden door de financiële crisis wist te loodsen.

Lakeman affaire
Eind 2010 werd Pieter Verboom door Lakeman beschuldigd van boekhoudfraude, een zwarte bladzijde uit zijn carrière.

Boekhoudfraude Schiphol
Als hoogste financiële man van Schiphol zou Verboom volgens Lakeman geknoeid hebben met de jaarcijfers. Advocaten van De Brauw Blackstone Westbroek weerlegden de aantijgingen van Lakeman, waardoor het proces tegen Pieter Verboom in mei 2011 werd stopgezet.

Pensioen
Pieter Verboom, nu 61 jaar, zal zijn functie als CFO van Schiphol op 62-jarige leeftijd neerleggen. De RvC van Schiphol Groep is een procedure gestart om een opvolger voor Verboom te vinden.

Lees ook:
> CV Pieter Verboom, vertrekkend CFO Schiphol
> Schiphol weerlegd boekhoudfraude door CFO Pieter Verboom
> Bestuur Schiphol Group

Meer over Pieter Verboom

Pieter Verboom nieuwe CFO RFS Holland Holding

Pieter Verboom nieuwe CFO RFS Holland Holding

Pieter Verboom is per 15 oktober 2012 benoemd tot CFO van RFS Holland Holding, de moedermaatschappij van onder andere Wehkamp.nl, Create2fit.nl en Fonq.nl.

 

Pieter Verboom commissaris bij Tennet

Pieter Verboom commissaris bij Tennet

Pieter Verboom is op 18 september 2012 benoemd tot commissaris bij Tennet. Hij zal tevens deel uit maken van de auditcommissie. Verboom volgt Cees Griffioen op, die in juni reglementair is afgetreden.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook