Pieter Veuger vertrekt als cfo van de Volksbank

Pieter Veuger vertrekt als cfo van de Volksbank

14-08-2020 De Volksbank bericht op 14 augustus dat Pieter Veuger vertrekt als chief financial officer. Na vijf maanden treedt Veuger terug als cfo.

Vijf maanden geleden startte Pieter Veuger als financieel directeur bij de Volksbank. Veuger volgde Annemiek van Melick op, die de overstap naar a.s.r maakte. De rvc zag in Veuger, toenmalig partner van PwC, de ideale opvolger. Echter laat de raad van commissarissen van de bank op 14 augustus weten de juiste dynamiek tussen de directieleden te missen. Voorzitter van de raad van commissarissen, Jan van Rutte, reageert tijdens de persconferentie op 14 augustus: ‘De ontbrekende dynamiek vormt geen goede basis voor een constructieve samenwerking. Wij betreuren de situatie zeer, temeer omdat we afscheid nemen van een vakinhoudelijk competent directielid.’ Daar voegt Van Rutte aan toe dat de rvc er aan hecht te benadrukken dat er geen relatie is met de strategische richting van de bank. Ook financiële of risicobeheersingsaspecten zijn niet aan de orde.

Op de korte termijn wordt de cfo-functie opgevangen door de financiële afdeling. De raad van commissarissen onderzoekt momenteel hoe deze functie in de toekomst ingevuld zal worden.

Naast het vertrek van Veuger, treedt Maurice Oostendorp af als chief executive officer van de Volksbank. In 2019 werd Oostendorp herbenoemd als ceo, maar werd direct aangegeven naar een vervanger te zoeken. In Martijn Gribnau heeft de Volksbank die gevonden. Op 17 juni is Gribnau al toegetreden tot de directie, maar per 15 augustus is hij officieel ceo van de Volksbank.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook