CEO René van der Bruggen verlaat Imtech in 2013

05-04-2012

CEO René van der Bruggen verlaat Imtech in 2013

Op 3 april 2013 zal de CEO van Imtech, René van der Bruggen, met pensioen gaan. Bovendien is de technische dientverlener vanwege de toegenomen omvang van het bedrijf op zoek naar een derde bestuurslid.

Ceo René van der Bruggen en CFO Boudewijn Gerner vormen nu samen het bestuur van Imtech. Van der Bruggen treedt volgend jaar terug en Gerner over twee jaar. Gerner blijft aan tot de AVA van 2014.

Opvolging
De raad van commissarissen is bezig een opvolger te vinden voor Van der Bruggen en verwacht daar in de loop van het jaar een voordracht voor te doen. De ondernemingsraad mag advies uitbrengen en in een bijzondere AVA wordt de beslissing genomen over de nieuwe CEO.

Bedrijfsomvang
Imtech is met 28.600 medewerkers en een omzet van ruim 5,1 miljard euro toe aan een uitbreiding van de raad van bestuur.

Groeistrategie
Presidentcommissaris Rudy van der Meer zegt het volgende over de groei van Imtech: 'Met de uitbreiding van de Raad van Bestuur naar drie personen voorzien we in de noodzakelijke bestuurlijke capaciteit om de groeistrategie van Imtech, die voorziet in een opbrengstenniveau van 8 miljard euro in 2015, te ondersteunen.

Meer over René van der Bruggen

Rene van der Bruggen trots op predicaat Royal Imtech

Rene van der Bruggen trots op predicaat Royal Imtech

Imtech CEO René van der Bruggen is trots op het predicaat Royal Imtech, een onderscheiding toegekend aan de technische dienstverlener door de Koningin.

Imtech onverminderd op overnamepad

Imtech onverminderd op overnamepad

Imtech is vastbesloten om dit jaar te blijven groeien door nieuwe acquisities te plegen in zowel bestaande als nieuwe markten.

Interview met René van der Bruggen

Imtech CEO René van der Bruggen: 'we zijn een soort kameleon'

Imtech CEO René van der Bruggen: 'we zijn een soort kameleon'

In de wereld van Imtech is een technologische voorsprong van een half jaar of een jaar een belangrijke voorwaarde voor succes. Daarom kijkt bestuursvoorzitter René van der Bruggen altijd naar nieuwe trends en ontwikkelingen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook