Richard den Drijver overtrad regels bij verkoop aandelen VDM

Datum: 09-10-2009

Richard den Drijver overtrad regels bij verkoop aandelen VDM

Richard den Drijver, ex-topman van Van der Moolen Holdings, heeft aandelen verkocht in tijden dat dat niet toegestaan was. Den Drijver verkocht zijn aandelen in augustus dit jaar, terwijl hij ze vast had moeten houden tot 2012.

Bij de overname van het bedrijf Curvalue van Van der Moolen. De regeling bepaalde dat Den Drijver zijn aandelen moest vasthouden tot 2012.

Geen overleg met VDM

De aandelenverkoop leverde Richard den Drijver honderdduizenden euro's op. Arjen Paardekoper, voormalig bestuurslid van het failliete Van der Moolen, stelt dat er nooit toestemming is gegeven voor het verkopen van de aandelen. ‘Sterker nog, hij heeft niet eens met ons overlegd', aldus Paardekoper.

Ex-directeuren Curvalue
Richard den Drijver stapte 17 juli 2009 op als bestuursvoorzitter van Van der Moolen. Hij verkocht de aandelen in augustus omdat het faillissement van het bedrijf naderde. Andere ex-directeuren van Curvalue kregen ook aandelen van Van der Moolen, alleen hielden zij zich netjes aan de regels. ‘Wij achtten ons gebonden aan het contract en hebben daarom niet verkocht,' aldus een ex-directeur van Curvalue.

4,7 miljoen aandelen
Bij de verkoop van Curvalue in 2006 kreeg Den Drijver 3,1 miljoen aandelen van Van der Moolen en de twee daaropvolgende jaren ook. In juni 2008 was hij al in het bezit van 4,7 miljoen aandelen. Volgens het contract mocht Den Drijver zijn belang slechts geleidelijk afbouwen, maar een dag nadat Van der Moolen in surseance verkeerde had hij al zijn aandelen al verkocht.

Lees ook:
>