Winstwaarschuwing Van der Moolen, topman treedt af

Winstwaarschuwing Van der Moolen, topman treedt af

17-07-2009 Van der Moolen heeft 17 juli voorbeurs een winstwaarschuwing gegeven. Het handelshuis verwacht in het tweede kwartaal een operationeel verlies van 7 tot 8 miljoen euro en gaat op zoek naar nieuwe financiering. Vanwege de teleurstellende resultaten is bestuursvoorzitter Richard den Drijver per direct afgetreden.

Alhoewel Richard den Drijver per direct zijn functie neerlegt, blijft hij wel aan als adviseur. Behalve Den Drijver zit er niemand in de directie van Van der Moolen.

Taken Den Drijver overgenomen door raad van commissarissen
De taken van Den Drijver worden voorlopig door de raad van commissarissen van Van der Moolen overgenomen. Deze zal zich voor de korte termijn toeleggen op het zeker stellen van de financiering, voortzetting van kostenreducties en terugkeer naar de kernactiviteiten.

15,4 miljoen euro verlies in 2008
Van der Moolen heeft last van de slechte stemming op aandelenmarkten. Hierdoor zijn de handelsvolumes en prijsniveaus laag. In het eerste kwartaal leed het handelshuis een verlies van 4,4 miljoen euro. In 2008 leed Van der Moolen een nettoverlies van 15,4 miljoen euro.

Richard den Drijver richtte in 1991, na een tijd als optiehandelaar op de beurs van Amsterdam actief te zijn geweest, Curvalue op samen met E.A. van den Brandhof. Dit bedrijf gespecialiseerd in de handel in derivaten werd in 2005 overgenomen door Van der Moolen. Bij deze overname bedong Den Drijver o.a. een plek in het bestuur van Van der Moolen. Hij verving Fred Böttcher, die sinds 1997 in de raad van bestuur zat van Van der Moolen.

Lees ook:
> Van der Moolen boekt verlies in eerste kwartaal 2009

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook