Richard Peters nieuwe chairman Pharming

Richard Peters nieuwe chairman Pharming

18-07-2023 Pharming heeft op 18 juli bekendgemaakt dat Richard Peters wordt voorgedragen als nieuwe non-executive director en chair.

Richard Peters heeft meer dan dertig jaar ervaring in de healthcare-sector en academische wereld. Hij is momenteel oprichter en executive chairman van TellBio en non-executive director bij Kineta en Aprea Therapeutics. Eerder vervulde hij diverse functies bij onder meer Safoni Genzyme, Yumanity Therapeutics, Merrimack Pharmaceuticals en Amgen. Ook was hij redacteur voor de tijdschriften SCIENCE en JAMA en heeft hij meer dan 100 redactionele en onderzoeks-artikelen gepubliceerd.

Peters volgt Paul Sekhri op, die sinds 2015 de functie van non-executive chairman bekleed. Hij wordt tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders voorgedragen voor benoeming als non-executive director, voor de periode van vier jaar en met de intentie om hem ook als chairman te benoemen. Een datum voor deze vergadering is nog niet bekendgemaakt. Tot zijn benoeming zal Richard Peters betrokken zijn als toehoorder van de board of directors.

De huidige non-executive chairman Paul Sekhri geeft aan dat de board of directors verheugd is Peters voor te dragen als nieuwe voorzitter. “Dr. Peters geniet veel respect en heeft zich bewezen als een vooraanstaand leider binnen de sector, met een brede expertise op het gebied van medische en commerciële aspecten van moeilijk te behandelen en zeldzame ziekten. Hij heeft ervaring zowel in bedrijven in de vroege ontwikkelingsfase als in grote wereldwijde biofarmaceutische ondernemingen. Ik ben verheugd dat Dr. Peters mijn opvolger zal worden na zijn benoeming door de algemene vergadering.”

Richard Peters zegt vereerd te zijn met de nominatie voor benoeming tot de nieuwe chairman van Pharming, en als opvolger van Paul Sekhri. “Ik kijk ernaar uit om samen met de leden van de Raad van Bestuur en het Executive Committee Pharming te helpen bij het behalen van haar strategische doelen voor de lange-termijn, vanuit Pharmings heldere visie en missie om het voorkeursbedrijf te worden voor het bedienen van nu niet-bediende patiënten met een zeldzame ziekte.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook