Rob Routs vertrekt bij Aegon

Rob Routs vertrekt bij Aegon

14-12-2017 Rob Routs, voorzitter van de raad van commissarissen van Aegon, heeft besloten terug te treden tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 18 mei 2018. Dat maakt Aegon donderdag 14 december bekend.

Rob Routs is sinds 2008 lid van de raad van commissarissen van Aegon. Momenteel is hij voorzitter van de governance- en benoemingscommissie en lid van de remuneratiecommissie van de raad van commissarissen. 

"Ik wil graag mijn grote waardering en erkentelijkheid uitspreken voor de manier waarop Rob de raad van commissarissen heeft voorgezeten en voor de stimulans en steun die hij het management team heeft geboden gedurende deze jaren van transformatie", aldus Alex Wynaendts, voorzitter van de raad van bestuur van Aegon.

De raad van commissarissen heeft Bill Connelly als nieuwe voorzitter benoemd. Hij zal Rob Routs na zijn terugtreden na afloop van de algemene vergadering van aandeelhouders opvolgen. 

Connelly is in mei 2017 toegetreden tot de raad van commissarissen van Aegon en is momenteel lid van de auditcommissie en de remuneratiecommissie. De benoeming van Bill Connelly is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook