Rob Routs vertrekt bij Aegon

14-12-2017

Rob Routs vertrekt bij Aegon

Rob Routs, voorzitter van de raad van commissarissen van Aegon, heeft besloten terug te treden tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 18 mei 2018. Dat maakt Aegon donderdag 14 december bekend.

Rob Routs is sinds 2008 lid van de raad van commissarissen van Aegon. Momenteel is hij voorzitter van de governance- en benoemingscommissie en lid van de remuneratiecommissie van de raad van commissarissen. 

"Ik wil graag mijn grote waardering en erkentelijkheid uitspreken voor de manier waarop Rob de raad van commissarissen heeft voorgezeten en voor de stimulans en steun die hij het management team heeft geboden gedurende deze jaren van transformatie", aldus Alex Wynaendts, voorzitter van de raad van bestuur van Aegon.

De raad van commissarissen heeft Bill Connelly als nieuwe voorzitter benoemd. Hij zal Rob Routs na zijn terugtreden na afloop van de algemene vergadering van aandeelhouders opvolgen. 

Connelly is in mei 2017 toegetreden tot de raad van commissarissen van Aegon en is momenteel lid van de auditcommissie en de remuneratiecommissie. De benoeming van Bill Connelly is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank.

Meer over Rob Routs

Rob Routs nieuwe president-commissaris DSM

Rob Routs nieuwe president-commissaris DSM

Rob Routs, voormalig bestuurder van Koninklijke Shell, wordt de nieuwe president-commissaris van DSM.

Rob Routs commissaris bij Deense reder Maersk

Rob Routs commissaris bij Deense reder Maersk

Rob Routs is voorgedragen als commissaris bij Maersk. Dat blijkt uit het jaarverslag van de reder.

Interview met Rob Routs

Rob Routs: 'Ieder bedrijf heeft elke zeven jaar een crisis nodig'

Rob Routs: 'Ieder bedrijf heeft elke zeven jaar een crisis nodig'

Oud-Shell-bestuurder Rob Routs heeft niet meer de neiging op de stoel van de ceo te gaan zitten, maar de supercommissaris gaat nog steeds graag voortvarend door de vergaderagenda heen. ‘Direct op je doel afgaan: dat is mijn natuur.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook