Rob van den Bergh wordt lid Raad van Commissarissen Ahold

Rob van den Bergh wordt lid Raad van Commissarissen Ahold

08-03-2011 Rob van den Bergh, oud-voorzitter van VNU, is voorgedragen als nieuw lid van de Raad van Commissarissen bij Ahold.

Dat heeft supermarktconcern Ahold vandaag bekendgemaakt. De benoeming van Rob van den Bergh moet nog wel worden goedgekeurd tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering op 20 april van dit jaar.

Rob van den Bergh
In de periode 2000 tot 2005 was Rob van den Bergh werkzaam als voorzitter van de Raad van Bestuur van VNU. De Nederlandse uitgever opereert vandaag de dag onder de naam The Nielsen Company.

oud VNU topman
Oud-VNU topman Van den Bergh nam na ruim 25 jaar afscheid van het uitgeversbedrijf, nadat de voorgenomen miljardenovername van het Amerikaanse mediabedrijf IMS Health mislukte. IMS Health is gespecialiseerd in de farmaciebranche.

Loopbaan Van den Bergh
Hoewel Rob van den Bergh zijn ambities bij VNU niet waar kon maken, was de voormalig bestuursvoorzitter daarna nog lang niet uit het veld geslagen.

Toezichthouder
Zo hield Van den Bergh onder meer toezicht bij ABN Amro en bekleed hij momenteel de functie van voorzitter van de RvC van Deli Universal. Ook is de 60-jarige jurist commissaris van TomTom en Pon Holdings. 

Vertrek Karin de Segundo, commissaris Ahold
Naast de geplande voordracht van Rob van den Bergh als commissaris van Ahold meldt het supermarktconcern dat Karen de Segundo haar functie als commissaris van Ahold neerlegt vanwege persoonlijke beweegredenen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook