Wijzigingen executive committee Shell

Wijzigingen executive committee Shell

21-03-2023 Shell maakt bekend dat zowel directeur projecten & technologie Harry Brekelmans als legal director Donny Ching het executive committee verlaten. Hun opvolgers zijn al bekend.

Harry Brekelmans zal, na 33 jaar dienst, zijn functie als directeur projecten & technologie neerleggen met ingang van 30 juni 2023. Harry Brekelmans heeft bijna negen jaar lang deze functie vervuld waarin hij het Technology Centre in Bangalore lanceerde. Hij heeft ook een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de duurzaamheids- en koolstofambities van Shell. Robin Mooldijk, momenteel evp chemicals & products, wordt met ingang van 1 juli 2023 benoemd tot directeur projecten & technologie.

Donny Ching, legal director bij Shell, treedt op dezelfde datum als Harry Brekelmans terug uit zijn functie. Donny Ching heeft meer dan 33 jaar bij Shell gewerkt en zijn loopbaan als legal director duurde iets meer dan negen jaar. Hij heeft zich in zijn loopbaan voornamelijk ingezet voor de normen van transparantie inzake ethiek en compliance, en was daardoor betrokken bij vele belangrijke rechtszaken waarbij Shell betrokken was. Philippa Bounds, momenteel general counsel, trading & supply, wordt met ingang van 1 juli 2023 benoemd tot legal director.

Robin Mooldijk en Philippa Bounds zijn benoemd tot nieuwe directeur projecten & technologie en legal director bij Shell. Robin Mooldijk begon zijn carrière bij Shell in 1991 en heeft belangrijke leidinggevende functies bekleed in verschillende landen. Momenteel is hij evp chemicals and products. Philippa Bounds begon haar carrière in 1996 in de privésector en trad in 2005 in dienst bij Shell, waar ze belangrijke juridische functies heeft bekleed in verschillende landen en momenteel general counsel is voor de trading and supply businesses.

Shell-ceo Wael Sawan bedankt Harry Brekelmans en Donny Ching voor hun bijdrage aan het bedrijf en wenste hen het allerbeste voor de toekomst. "Ik heet Robin en Philippa welkom in het executive committee. Voor hen is een belangrijke rol weggelegd terwijl wij ons nieuwe topteam samenstellen om onze Powering Progress-strategie uit te voeren door doelgericht en winstgevend de energie te leveren die de wereld nu en in de toekomst nodig heeft”, aldus Wael Sawan.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook