Roderick Munsters nieuwe voorzitter raad van commissarissen bij Athora Netherlands

Roderick Munsters nieuwe voorzitter raad van commissarissen bij Athora Netherlands

08-09-2021 Op 8 september 2021 heeft Athora Netherlands bekendgemaakt dat Roderick Munsters de nieuwe voorzitter van de rvc zal worden. Per 1 oktober neemt hij het stokje over van Maarten Dijkshoorn. De Nederlandsche Bank heeft de benoeming goedgekeurd.

Roderick Munsters is de voormalige ceo van Robeco en ex-chief investment officer bij APG. Munsters is in het bezit van zowel de Nederlandse als de Canadese nationaliteit. Na het behalen van zijn master in economics & corporate finance en financial economics aan de Tilburg University heeft hij diverse portfoliomanagementfuncties uitgeoefend bij Interpolis Beleggingen. Voordat Munster benoemd werd tot topman bij Robeco, waar hij 2009 tot 2015 deze rol uitoefende, was hij werkzaam als lid van de executive committee en cio van ABP Pensioenfonds & APG All Pensions Group. Daarnaast was hij tot 2020 actief als lid van de raad van toezicht van Museum Boijmans van Beuningen.

Momenteel heeft Roderick Munsters verscheidene commissariaten. Zo is hij onder meer commissaris van Unibail-Rodamco-Westfield en Edmond de Rothschild Asset Management. Daarnaast is hij lid van de Monitoring Commissie Corporate Governance Code.

Over zijn nieuwe voorzitterschap van de rvc bij Athora Netherlands, zegt Munsters: ‘Ik ben verheugd om te worden benoemd als voorzitter van de raad van commissarissen bij Athora Netherlands, een verzekeraar met een rijke geschiedenis, een onderscheidend duurzaam profiel en sterke merken. Ik kijk uit naar de samenwerking met mijn collega-commissarissen, de leden van de raad van bestuur en de medewerkers, en zal met hen werken aan de verdere groei van Athora Netherlands.’

Zijn voorganger Maarten Dijkshoorn vindt het na 45 jaar in de verzekeringssector, waarvan de laatste vijf jaar als president-commissaris van Athora, een mooi moment om afscheid te nemen. ‘Met Roderick Munsters verwelkomen we een zeer deskundige en ervaren voorzitter en kan ik met een gerust hart het stokje overdragen. Namens de raad van commissarissen wens ik hem veel succes in zijn nieuwe rol’, aldus Dijkshoorn.

Jan de Pooter, ceo van Athora Netherlands licht toe: ‘Namens de raad van bestuur wil ik Maarten Dijkshoorn hartelijk bedanken voor de goede samenwerking in de afgelopen jaren. We wensen hem het allerbeste voor de toekomst. Tegelijkertijd ben ik verheugd Roderick Munsters te verwelkomen en kijk ik uit naar de samenwerking.’

Na de benoeming van Roderick Munsters per 1 oktober zal de rvc bestaan uit Roderick Munsters (voorzitter), Michele Bareggi, Floris Deckers, Pierre Lefèvre en Hanny Kemna.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook