Rokus van Iperen wordt topman Canon Europe

Rokus van Iperen wordt topman Canon Europe

01-03-2012 Rokus van Iperen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Océ, is voorgedragen als de nieuwe topman van Canon Europe. Na 34 jaar zal hij de Limburgse printerfabrikant verlaten.

Rokus van Iperen
Voor Rokus van Iperen betekent deze stap zijn eerste bestuursfunctie buiten Océ sinds het begin van zijn carrière in 1978. Hij was achtereenvolgens werkzaam op de afdeling Research & Development, als directeur Printing Systems en Directeur Océ België. In 1995 trad hij toe tot de Raad van Bestuur van Océ, om in 1999 voorzitter te worden. In 2010 werd hij ad interim CFO van Océ, na het vertrek van Hans Kerkhoven.

Van Iperen is tevens lid van de Raad van Commissarissen van TKH Groep en toezichtshouder bij Academisch Ziekenhuis Maastricht en TU Eindhoven.

Anton Schaaf
Van Iperen zal worden opgevolgd door Anton Schaaf, de huidige tweede man bij Océ. Schaaf is op dit moment Chief Technology & Operations Officer.

Ryoichi Bamba
Rokus van Iperen neemt de positie over van Ryochi Bamba, die met pensioen gaat. Sinds 2008 is Ryochi Bamba CEO van Canon EMEA, verantwoordelijk voor de activiteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Canon EMEA is met een omzet van 10 miljard dollar de grootste sales regio van Canon.
Daarvoor was hij CEO van Canon USA.

Canon en Océ
Eind 2009 werd Océ overgenomen door het Japanse Canon. Van Iperen was daar als CEO nauw bij betrokken. Als gevolg van deze overname is Océ sinds januari 2012 niet meer aan de Amsterdamse beurs genoteerd.

De benoemingen van Rokus van Iperen en Anton Schaaf moeten nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van Canon en Océ.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook