Rolf-Dieter Schwalb verkozen tot CFO of the Year 2009

Rolf-Dieter Schwalb verkozen tot CFO of the Year 2009

12-06-2009 Rolf-Dieter Schwalb, financieel directeur van Koninklijke DSM, is verkozen tot CFO of the year 2009. Schwalb kreeg de prijs uitgereikt ten overstaande van 700 CFO's en senior finance executives op de nationale CFO Day.

Nationale CFO Day
Woensdag 10 en donderdag 11 juni was het voor de 11de keer nationale CFO Day. Deze editie werd gehouden in NH Leeuwenhorst te Noordwijkerhout. De CFO of the Year Award is een jaarlijks onderdeel en wordt uitgereikt in drie categorieën: AEX-genoteerde ondernemingen, AMX/ASCX en niet-beursgenoteerd.

Topcategorie AEX
Rolf-Dieter Schwalb, is de winnaar in de topcategorie AEX-beursgenoteerd. Hij begon in 1976 zijn carrière bij Procter & Gamble Duitsland, waarna hij na 18 jaar de overstap maakte naar Beiersdorf in Hamburg. Daar werd Schwalb onder meer benoemd tot CFO. In 2006 stapte Schwalb over als CFO naar DSM.

Midden-kleinbedrijven
In de categorie AMX/ASCX werd Jack de Kreij, CFO van Vopak verkozen tot 'CFO of the year 2009'. De Kreij is sinds 2003 werkzaam binnen de raad van bestuur en als CFO voor Koninklijke Vopak. Als financieel directeur van Vopak is hij medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling en het monitoren van de strategie.

Niet-beursgenoteerd
Bij de laatste categorie, niet-beursgenoteerde ondernemingen, werd Pieter Verboom verkozen tot 'CFO of the year 2009'. Verboom is al bijna twaalf jaar CFO van Schiphol Group. Als financieel directeur leverde hij een onderscheidende bijdrage aan een aantal grote programma's en verdere professionalisering van de financiële functie bij de wereldwijd opererende exploitant van luchthavens.

Lees ook:
> Europese CFO's pessimistisch
> Manager optimistisch over duur en gevolgen recessie
> Toon lef en verander je managementstijl

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook