Ron Icke nieuwe president-commissaris Coöperatie VGZ

Ron Icke nieuwe president-commissaris Coöperatie VGZ

28-06-2021 Coöperatie VGZ heeft op 28 juni bekendgemaakt dat de raad van commissarissen Ron Icke uit haar midden heeft gekozen tot voorzitter. Hij heeft per 26 juni 2021 Alfred Levi opgevolgd, die per die datum zijn derde termijn heeft afgerond. 

Ron Icke is sinds 2020 lid van de raad van commissarissen van Coöperatie VGZ en is daarnaast commissaris bij onder andere Heijmans, VvAA Groep en Stichting V.O. Zee. Hij kijkt met genoegen uit naar het voorzitterschap. 'Als lid van de raad van commissarissen heb ik mij het afgelopen jaar al zeer mogen verdiepen in de organisatie en het speelveld. Ik ben trots dat de raad mij als hun voorzitter heeft aangewezen en ik lever ook in die functie graag mijn bijdrage aan de verdere ontwikkeling van VGZ in het licht van de nieuwe strategie en het belang van de leden.'

Ron Icke was president-commissaris bij DPA, maar legt deze functie neer in verband met zijn benoeming bij Coöperatie VGZ en het maximale aantal toezichthoudende functies. Lees ook: Bart-Jan van Genderen benoemd tot president-commissaris DPA

Alfred Levi was sinds 2011 lid van de raad van commissarissen van de zorgverzekeraar, waarvan sinds september 2018 als voorzitter. 'Het was één van mijn mooiste en meest bijzondere nevenfuncties', laat Levi bij zijn afscheid weten. 'Coöperatie VGZ is een prachtige organisatie, die de afgelopen jaren grote stappen heeft gezet in het belang van haar leden en de maatschappij. Ik verlaat een bedrijf dat helemaal klaar is voor de volgende stap en neem afscheid van een geweldige groep mensen. Ik ben heel dankbaar voor 10 bijzonder mooie jaren bij VGZ'.

De raad van commissarissen van Coöperatie VGZ bestaat vanaf heden uit vijf leden, zijnde Ron Icke (voorzitter), Albert Arp (vice-voorzitter), Floris Sanders, Lex Steenbergen en Franca Vossen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook