Ron Icke verlaat USG People na verschil van inzicht

Ron Icke verlaat USG People na verschil van inzicht

13-07-2009 CEO Ron Icke verlaat uitzendorganisatie USG People. De partijen gaan volgens USG People uit elkaar vanwege een verschil van inzicht over het te voeren beleid.

Ron Icke (52) draagt zijn taken per direct over aan CFO Rob Zandbergen, die tot er een opvolger is benoemd zal optreden als interim-CEO. Icke blijft tot en met 30 september beschikbaar om lopende projecten en andere taken over te dragen. Icke begon in november 2005 als CEO van USG People. Daarvoor was hij CFO van het uitzendconcern.
 
Alex Mulder adviseur
Daarnaast zal grootaandeelhouder Alex Mulder, oprichter van USG People, op verzoek van de raad van commissarissen op tijdelijke basis als adviseur het bestuur terzijde staan. Mulder is commissaris bij USG People en was in het verleden CEO van de uitzendorganisatie. Hij stapte op als CEO na de overname van het Belgische uitzendbureau Solvus door USG People begin 2006.

Reorganisatie versneld
USG People, dat voortkomt uit uitzendbureau Unique en daarna onder meer concurrent Start en het Belgische Solvus overnam, is bezig met een reorganisatie die 60 miljoen euro moet opbrengen. Het tempo van de reorganisatie is versneld. Recent maakte USG nog nieuwe afspraken met de banken. De uitzendorganisatie heeft een schuld van 352 miljoen euro en vroeg om ruimere leningsvoorwaarden.

Omzet USG gekelderd
In het eerste kwartaal van 2009 bedroeg de omzet van USG People 755 miljoen euro, 22 procent minder dan in hetzelfde kwartaal van 2008. USG leed een verlies van 2 miljoen euro. USG People is actief in heel Europa, en met name de resultaten buiten de Nederland en België vallen tegen. De omzet van de Spaanse vestigingen daalde bijvoorbeeld met 50 procent.

Lees ook:
> Biografie Ron Icke
> Biografie Rob Zandbergen
> USG People reorganiseert verder na slechte cijfers
> USG People: 77 miljoen euro verlies 4e kwartaal 2008

> Board of Directors USG People

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook