Topman Ronald Kasteel gaat Ordina verlaten

11-05-2011

Topman Ronald Kasteel gaat Ordina verlaten

Topman Ronald Kasteel gaat Ordina per 1 september 2011 verlaten, zo meldt de automatiseerder op 11 mei 2011 middels een persbericht.

Ronald Kasteel wordt opgevold door Stépan Breedveld, thans Lid van de Raad van Bestuur (RvB) van Ordina.

Ronald Kasteel
De 48-jarige Kasteel kwam in 1988 in dienst bij Ordina. Sinds 1999 staat hij aan het hoofd van het IT-bedrijf.

Bestuur Ordina
Na het vertrek van bestuurders Blanken en Vermeire bij Ordina, in 2008, bleef Kasteel samen met CFO Hans den Hartog het concern leiden.

Vertrek Hans den Hartog
In 2010 nam ook Den Hartog afscheid van Ordina. Die organisatorische veranderingen wekte bij velen de indruk dat Ronald Kasteel graag alleen de macht over het stuur hield.

Geen alleenheerser
‘Ik ben geen alleenheerser’, zo reageerde Kasteel in een interview met Management Scope. ‘Dat is wel het meest verkeerde beeld dat er over mij kan bestaan’.

Internationaal kampioen
In de 12 jaar dat Ronald Kasteel Ordina leidde, heeft hij getracht het IT-bedrijf tot internationaal kampioen te laten uitgroeien.

Overnames
Onder leiding van Kasteel voerde Ordina een actief acquisitiebeleid groeide de jaaromzet van 360,3 miljoen euro in 2000 naar 700 miljoen euro in 2008.

Ordina Nederland
Hoewel Ordina inmiddels een van de grootste ict-spelers is in de Benelux, blijft de onderneming in Nederland steken op een derde plaats, achter Capgemini en Logica. Ronald Kasteel wist zijn doel bij Ordina niet te bereiken.

Vers bloed
Nu Ordina weer langzaam aan het herstellen is van de kredietcrisis, vinden Ronald Kasteel en de Raad van Commissarissen dat het een goed moment om vers bloed te benoemen. Wat Kasteel na Ordina gaat doen is nog niet bekend.

Meer over Ronald Kasteel

Ronald Kasteel nieuwe algemeen directeur KZA

Ronald Kasteel nieuwe algemeen directeur KZA

Ronald Kasteel, de voormalige topman van Ordina, is per 1 november van dit jaar begonnen als algemeen directeur van KwaliteitsZorg in de Automatisering (KZA).

Ordina-CEO Ronald Kasteel gaat afkoelen

Ordina-CEO Ronald Kasteel gaat afkoelen

Bestuursvoorzitter van ict-dienstverlener Ordina Ronald Kasteel legt op 1 september 2011 zijn functie neer. Hij zegt nog geen ideeën te hebben over het vervolg van zijn carrière na 22 jaar Ordina, waarvan twaalf jaar als CEO.

Interview met Ronald Kasteel

Ronald Kasteel: ‘Ik ben geen alleenheerser’

Ronald Kasteel: ‘Ik ben geen alleenheerser’

Ronald Kasteel was op zijn 37e al bestuursvoorzitter van het beursgenoteerde ict-bedrijf Ordina. Hij ziet zichzelf vooral als teamplayer met als belangrijkste taak het ontwikkelen van visie en een strategie. "Ik weet waar we heen moeten."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook