SNS Reaal top krijgt wederom geen bonus

09-03-2011

SNS Reaal top krijgt wederom geen bonus

SNS Reaal heeft in 2010 wederom geen bonussen uitgekeerd aan de directieleden. Dat blijkt uit het jaarverslag dat de bank en verzekeraar vandaag publiceerde.

Het is het derde opeenvolgende jaar dat SNS Reaal geen bonussen heeft uitgekeerd aan bestuurders Ronald Latenstein (CEO), Ference Lamp (CFO), Rien Hinssen (COO Bank), en Dick Okhuijsen (COO Verzekeraar) van de bank.

SNS Reaal bestuurdsleden

Uit het jaarverslag blijkt dat de vier bestuurders van SNS reaal in 2010 gezamelijk 2,5 miljoen euro aan salarissen en vergoedingen kregen, tegen 2,3 miljoen euro een jaar eerder.

Beloning Ronald Latenstein

Topman Ronald Latenstein van SNS Reaal ontving in totaal 702.000 euro aan beloningen.

Dick Okhuisen, COO SNS Reaal
COO Okhuijsen kreeg wel een vergoeding voor zijn tijdelijke verhuizing van Japan naar Nederland. Voor herinrichtingskosten en huisvesting ontving hij zo'n 65.000 euro.

Bonusbeleid
Na de tumult rondom de uitkering van hoge bonussen aan topbestuurders, paste SNS Reaal als een van de eerste financiële instellingen zijn bonusbeleid aan. Tevens ging het loon van CEO Ronald Latenstein ging naar beneden met 8,5 procent.

Rode cijfers SNS Reaal
De bank- verzekeraar boekte over 2010 rode cijfers als gevolg van een forse min bij vastgoeddivisie Property Finance. Hierdoor kwam het nettoverlies van SNS Reaal uit op 225 miljoen euro, tegen een winst van 17 miljoen euro in 2009.

Lees ook:

> Interview Ronald Latenstein, CEO SNS Reaal
> SNS Reaal CFO Ference Lamp verontrust over toekomst euro
> SNS Reaal benoemt Dick Okhuijsen tot lid raad van bestuur

Meer over Ronald Latenstein van Voorst

Ronald Latenstein van Voorst, CEO SNS Reaal, treedt terug

Ronald Latenstein van Voorst, CEO SNS Reaal, treedt terug

SNS Reaal maakt bekend dat CEO Ronald Latenstein van Voorst en CFRO Ference Lamp terugtreden uit de raad van bestuur. Reden voor deze beslissing is dat zij geen verantwoordelijkheid willen en kunnen nemen voor het nationalisatiescenario.

Interview met Ronald Latenstein van Voorst

Ronald Latenstein: penningmeester van het Oranje Fonds

Ronald Latenstein: penningmeester van het Oranje Fonds

Ronald Latenstein van Voorst, CEO van SNS Reaal, is penningmeester van het Oranje Fonds. ‘Het verbreedt je werk en je leven.'
Interview Ronald Latenstein, CEO SNS Reaal

Interview Ronald Latenstein, CEO SNS Reaal

Ruim een jaar is Ronald Latenstein van Voorst CEO van SNS Reaal. Zijn vuurdoop beschrijft hij als louterend en ingewikkeld. ‘Ik voel me goed bij complexiteit.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook