CEO Rudy Provoost verlaat Philips Lighting

CEO Rudy Provoost verlaat Philips Lighting

03-05-2011 Rudy Provoost stopt per 30 september 2011 als Lid van de Raad van Bestuur Philips en CEO van Philips Lighting. Dat heeft het Nederlandse elektronicaconcern dinsdag 3 mei 2011 bekendgemaakt.

Rudy Provoost, de Belgische topman van de lichtdivisie van Philips, zal zijn carrière daarna voortzetten als lid van de Raad van Bestuur bij het Franse Rexel, distributeur van elektrische producten.

Rudy Provoost
Vorig jaar werd er nog gespeculeerd dat Rudy Provoost mogelijk Philips-CEO Gerard Kleisterlee zou opvolgen. Hij werd gezien als favoriet bij analisten vanwege zijn ervaring op het gebied van grote overnames.

Opvolger Gerard Kleisterlee
Uiteindelijk droeg Kleisterlee in april van dit jaar zijn functie over aan Frans van Houten van chipmaker NXP, het voormalige Philips Semiconductors.

Loopbaan Philips
In 2000 begon Rudy Provoost zijn loopbaan bij Philips, als Executive Vice President van Consumer Electronics in Europa. Zes jaar later werd hij benoemd tot Lid van de Raad van Bestuur van het Nederlandse elektronicaconcern.

Philips Lighting
Sinds 2008 is Rudy Provoost ook CEO van het bedrijfsonderdeel Philips Lighting. Naar eigen zeggen vertrekt Provoost naar Rexel, omdat hij ‘klaar is voor een nieuwe uitdaging’.

Rexel
Rexel, dat in 2008 nog het Nederlandse handelshuis Hagemeyer overnam, heeft het voornemen om Rudy Provoost vanaf 2012 te benoemen als voorzitter van de Raad van Bestuur.

Lees ook:
> Biografie Rudy Provoost, verlaat RvB Philips
> Frans van Houten volgt Kleisterlee op als nieuwe topman Philips
> Gerard Kleisterlee aangesteld als lid Raad Bestuur Dell
> Raad van Bestuur en Commissarissen Philips

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook