Saskia Egas Reparaz volgt Tjeerd Jegen op bij Hema

Saskia Egas Reparaz volgt Tjeerd Jegen op bij Hema

26-01-2021 Hema maakt op 26 januari 2021 bekend Saskia Egas Reparaz te hebben benoemd tot nieuwe ceo van het bedrijf. Egas Reparaz zal het stokje overnemen van Tjeerd Jegen, die sinds april 2015 de rol van ceo vervult.

Op 26 januari 2021 laat Hema in een persbericht weten dat Saskia Egas Reparaz de nieuwe ceo van het bedrijf wordt. Tjeerd Jegen, huidig ceo, geeft aan dat het met de overname van Parcom en Mississippi Ventures een natuurlijk moment is om plaats te maken voor nieuw leiderschap. ‘We hebben de afgelopen jaren met z’n allen keihard gewerkt om Hema in rustiger vaarwater te brengen en daar zijn we nu in geslaagd. Hoewel onze winkels op dit moment nog gesloten zijn en de pandemie het dagelijks leven vrijwel stil heeft gelegd, ben ik ervan overtuigd dat we ook hier uit zullen komen. Er staat een nieuw tijdperk voor de deur, waarin ruimte is voor groei en ontwikkeling’, aldus Jegen.

Saskia Egas Reparaz bekleedt sinds 2018 de functie van ceo van Etos en is lid van het Europese leadershipteam van Ahold Delhaize. Egas Reparaz is ruim twintig jaar werkzaam bij Ahold Delhaize, en staat bekend om haar verbindende kwaliteiten en klantgerichte, innovatieve aanpak die groei voorop stelt. Tevens is zij toezichthouder bij Hortus Botanicus Amsterdam.

Naast de komst van Saskia Egas Reparaz vinden er wijzigingen plaats in de raad van commissarissen van Hema. Pieter Haas zal worden benoemd tot nieuwe voorzitter van de rvc. Hij neemt de rol over van Wilco Jiskoot die zijn voorzittersrol heeft neergelegd, maar net als Ronald van der Vis wel lid blijft van de raad van commissarissen. Daarnaast zullen namens de nieuwe aandeelhouders Ton van Veen en Bas Becks benoemd worden tot commissaris.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook