President Algemene Rekenkamer Saskia Stuiveling per 1 juni weg

President Algemene Rekenkamer Saskia Stuiveling per 1 juni weg

17-02-2015 Na 31 jaar aan de Algemene Rekenkamer verbonden te zijn, waarvan 16 jaar als president, moet Saskia Stuiveling per 1 juni weg, omdat ze in mei 70 wordt.

Carriére
Saskia Stuiveling studeerde rechten en bedrijfskunde en sloot zich in 1977 aan bij de PvdA, waar ze werkzaam werd als organisatieadviseur en assistent van André van der Louw, toen burgemeester van Rotterdam. Daarna belandde Stuiveling als staatssecretaris van Binnenlandse Zaken in het kabinet-Van Agt II. Dit kabinet was een kort leven beschoren, en hierna werd ze coördinator bij de RSV-enquête. In 1984 werd Stuiveling werkzaam bij de Algemene Rekenkamer. 

President
Toen president Frans Kordes in 1991 vertrok bij de Rekenkamer volgde niet Stuiveling, maar Henk Koning hem op. Ook bij het vertrek van Koning in 1999 zou Stuiveling eigenlijk gepasseerd worden, maar minister Bram Peper benoemde haar toch.

Opvolging
Over de opvolging van Stuiveling is nog niets bekend, maar Kees Vendrik (GroenLinks), die samen met Arno Visser (VVD) en Stuiveling de Rekenkamer bestuurt, wordt vaak genoemd. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook