Simon Sturge benoemd als non-executive director Galapagos

Simon Sturge benoemd als non-executive director Galapagos

20-09-2023 Galapagos heeft aangekondigd dat Simon Sturge is toegetreden als onafhankelijke non-executive director in de raad van bestuur. Hij neemt de plaats in van Mary Kerr, die op 18 september is afgetreden.

Simon Sturge heeft ruim 40 jaar ervaring in de internationale biotech- en farmaceutische sector, met leidinggevende posities bij bedrijven zoals Merck KGaA en Boehringer Ingelheim. Hij was ceo bij Kymab (nu Sanofi) en Celltech Biologics (nu Lonza), en is medeoprichter van Ribotargets (nu Vernalis). Momenteel is Sturge executive chair bij Mediar Therapeutics en non-executive chair bij MoonLake Immunotherapeutics en Precerix.

Paul Stoffels, ceo en voorzitter van Galapagos: “Namens de raad van bestuur van Galapagos ben ik zeer verheugd Simon Sturge te verwelkomen in onze raad van bestuur. Simon is een ervaren leider op het gebied van life sciences en heeft wereldwijde ervaring met M&A, bedrijfstransformaties en commerciële activiteiten. Zijn uitgebreide expertise in de productie van biologische geneesmiddelen, dankzij zijn leidinggevende functies gedurende tientallen jaren bij Celltech Biologics, Merck KGaA en Boehringer Ingelheim, brengt aanvullende strategische inzichten in onze raad van bestuur en zal van onschatbare waarde zijn bij het positioneren van ons bedrijf voor waardecreatie op de lange termijn.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook