OctoPlus draagt Staf Van Reet voor als voorzitter Raad van Commissarissen

Datum: 25-01-2012

OctoPlus draagt Staf Van Reet voor als voorzitter Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen van OctoPlus heeft de Belgische Staf Van Reet voorgedragen als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. De benoeming zal zijn voor een periode van 4 jaar. Dat heeft OctoPlus vandaag bekend gemaakt.

Hans Stellingsma
Staf Van Reet zal Hans Stellingsma vervangen, die per de volgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders aftreedt. Hans Stellingsma is sinds 2001 voorzitter van de Raad van Commissarissen van OctoPlus en zit in zijn derde en laatste termijn.

Nancy de Ruiter 
OctoPlus heeft tevens bekend gemaakt dat Nancy de Ruiter per vandaag terugtreedt als lid van de Raad van Commissarissen. De Ruiter is commissaris sinds 2010.

Staf Van Reet
Staf Van Reet is een succesvol ondernemer en bestuurder in de biotechnologische en farmaceutische sector. Hij was onder meer Managing Director van Janssen Pharmaceutica, onderdeel van Johnson & Johnson. In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor het toezicht op de wereldwijde research en development activiteiten van de Janssen Pharmaceutica Group.

Daarnaast is hij oprichter en CEO van Viziphar Biosciences BVBA en oprichter en voormalig CEO van Movetis, dat in 2010 is overgenomen door Shire.

Op dit moment is Van Reet voorzitter van de Raad van Commissarissen van Actogenix en Okapi Sciences en commissaris bij diverse biotechnologische ondernemingen. 

Staf Van Reet

  • CEO Viziphar Biosciences
  • Commissaris (voorzitter) Okapi Sciences
  • Commissaris Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB)
  • Commissaris TheraSolve
  • Commissaris Biocartis
  • Commissaris Thrombogenics
  • Commissaris (voorzitter) Actogenix