Ajax aandeelhouders akkoord met nieuwe RvC

Ajax aandeelhouders akkoord met nieuwe RvC

25-07-2011 Tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) van 25 juli 2011 hebben de aandeelhouders van Ajax formeel ingestemd met de nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) van de Amsterdamse voetbalclub.

Dat meldt AFC Ajax op de website van de voetbalclub, zonder verdere details. Daarmee is bedrijfsstrateeg Steven ten Have officieel benoemd tot voorzitter van de RvC Ajax.

Ajax RvC
De andere commissarissen zijn oud-international Edgar Davids, juriste Marjan Olfers en tv-producent Paul Römer, vanaf augustus 2011 directeur van de publieke omroep NTR.

Johan Cruijff
Commissaris nummer vijf is oud Ajax-voetballer Johan Cruijff, die de hervorming bij zijn Amsterdamse club in gang zette.

Nieuwe directie Ajax
De nieuwe Raad van Commissarissen van Ajax is namelijk van plan om voor december een nieuwe directie aan te stellen, zo verklaarde de kersverse voorzitter Steven ten Have vandaag.

Steven ten Have
'Een van de eerste zaken die de nieuwe RvC zal ondernemen is het samenstellen van een nieuw directieteam. Vooral de zoektocht naar een algemeen directeur heeft prioriteit', aldus Ten Have in een toelichting.

Lees ook:
> Steven ten Have benoemt tot voorzitter RvC Ajax
> Steven ten Have: adviseur Change Management en commissaris ABN Amro
> Steven ten Have beoogd topman Ajax
> Bestuur Ajax

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook